INVESTIGACIÓ DE POLICIA I MOSSOS

Set detinguts per agredir participants d'un acte de Vox a Barcelona

Els arrestats, entre ells dos menors, estan acusats de delictes de lesions, desordres públics, odi i atemptat a l'autoritat

vox / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra han detingut en una operació conjuntaset persones acusades de boicotejar un acte de Vox a Barcelona el passat 30 de març i insultar i agrediralguns dels seus participants, als quals van sostreure samarretes, banderes i símbols espanyolistes.

Segons han informat a Efe fonts de la investigació, l’operació, coordinada per la Fiscalia contra els Delictes d’Odi, continua oberta, per la qual cosa no es descarta que hi pugui haver més detencions en els pròxims dies, fruit de la tasca d’identificació duta a terme per Policia i Mossos.

Els set detinguts, entre ells dos menors, van ser arrestats els passats dies 12 i 13 de juny, i els adults han quedat en llibertat amb càrrecs, acusats delsdelictes de lesions, desordres públics, odi i, en alguns caos, atemptat a agents de l’autoritat.

La Brigada Provincial d’Informació de la Policia Nacional i la Comissaria General d’Informació dels Mossos d’Esquadra van obrir una investigació després dels incidents del passat 30 de març al carrer de Tarragona de Barcelona, a l’altura de la plaça d’Espanya, on unes 200 persones es van congregar per protestar per la celebració d’una acte convocat per Vox a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Barricades i pedres contra la policia

Els congregats per tractar de boicotejar l’acte de Vox, alguns d’ells encaputxats, van col·locar barricades a la via pública per impedir el pas dels vehicles dels Mossos, segons les fonts. A més, com que a la zona s’hi estaven fent obres, alguns dels concentrats van agafar tanques de seguretat, trossos de formigó i contenidors d’escombraries per aixecar barricades, encendre-les i llançar pedres contra la línia de contenció dels Mossos, davant de la qual cosa alguns dels agents van resultar ferits.

Segons les fonts, alguns dels concentrats contra l’acte de Vox van agredir, van insultar i van amenaçar alguns dels seguidors del partit ultradretà, als quals van sostreure samarretes, banderes i símbols espanyolistes que portaven. De fet, tres seguidors de Vox van resultar ferits, dels quals dos van haver de ser hospitalitzats, amb ferides al cap, la boca i el rostre.

Dos dels ferits eren representants a Catalunya de la plataforma Custòdia Compartida, que van denunciar que van ser envoltats i colpejats amb pedres i cops de puny fins que van arribar els Mossos d’Esquadra. Agents dels serveis d’informació de la policia que cobrien la protesta contra l’acte de Vox van prendre algunes imatges, entre les quals, la de l’agressió als membres de Custòdia Compartida.

Notícies relacionades

Es dona el cas que un dels agressors, que figura entre els detinguts, s’ocultava el rostre amb caputxa i una peça de vestir, si bé havia sigut identificat anteriorment pels serveis d’informació quan encara anava amb la cara descoberta, segons les fonts.

Els equips d’informació de la Policia i dels Mossos van visionar les imatges dels incidents, la qual cosa va permetre identificar alguns dels agressors i participants en els disturbis, que finalment han pogut ser aturats.