A TÍTOL PÒSTUM

El Ministeri de Justícia concedeix la Creu de Sant Ramon de Penyafort a Margarita Batallas

És la primera vegada que el guardó reconeix i premia tota una vida professional dedicada a la informació judicial

zentauroepp1439529 redaccion de la delegacion de el periodico de catalunya en m190424141627

zentauroepp1439529 redaccion de la delegacion de el periodico de catalunya en m190424141627 / JON BARANDICA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de Justícia que dirigeix Dolores Delgado ha concedit la Creu de Sant Ramon de Penyafort  a títol pòstum a la periodista Margarita Batallas per la seva dedicació al món de la justícia. És la primera vegada que el guardó reconeix tota una vida professional dedicada a la informació judicial. L’acte de la condecoració a la família tindrà lloc el pròxim 19 de juny al ministeri. La Creu de Sant Ramon de Penyafort, patró dels juristes, és una de les principal distincions civils públiques que concedeix el ministeri als funcionaris de l’Administració de Justícia, als professionals relacionats amb la Justícia i als qui han contribuït al desenvolupament del Dret. 

Tot i que són diversos els periodistes que han rebut aquesta condecoració, és la primera vegada que el guardó reconeix i premia tota una vida professional.  El ministeri ha volgut així reconèixer "els mèrits" acumulats per Batallas en 32 anys d’exercici professional com a redactora especialitzada en informació judicial en diversos mitjans de comunicació. 

Notícies relacionades

Periodista de raça i mestra del periodisme judicial, Margarita Batallas va morir el passat 24 d’abril als 56 anys, després d’una greu malaltia a la qual va plantar cara amb coratge, discreció i generositat. Conscienciosa, seriosa, insistent, podia parlar de periodisme pontificant. Algunes de les seves notícies van obrir portades. Amb tots els honors. Va retratar una època. O fins i tot diverses. Els Gal, Filesa, Santi Potros, la trama Gürtel, l’operació Catalunya, el cas de Messi, l’operació Lezo.... Era una habitual de l’Audiència Nacional, el Tribunal Suprem, el Constitucional. Els senyors i les senyores de les togues, els que exercien l’advocacia, els de Fiscalia sabien molt bé qui era aquesta periodista i com se les gastava.  Aquesta dedicació és la que li reconeix ara el Ministeri de Justícia.

Nascuda a Madrid el 1963, llicenciada en Ciències de la Informació, branca de Periodisme, per la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense de Madrid, el 1985 va iniciar la seva etapa professional amb una beca de la revista ‘Época'. Aquell mateix any va començar a exercir com a redactora d’informació juridicojudicial a la desapareguda cadena Antena 3 Radio. Entre el 1990 i el 2016 va exercir aquestes mateixes funcions a la Delegació de Madrid d’EL PERIÓDICO, tasques que va continuar després al diari digital ‘El Independiente’. Des del 2018, i fins al moment de la seva mort, va ser responsable de Premsa de l’Àrea d’Equitat, Drets Socials i Ocupació de l’Ajuntament de Madrid.