Memòria històrica

L'alcaldessa de la Vall d'Uixó, imputada per la demolició de la Creu dels Caiguts

El jutge ha desestimat el recurs de Tania Baños

zentauroepp43632627 graf4426  la vall d uix   castell n   06 06 2018   dos de lo180606144355

zentauroepp43632627 graf4426 la vall d uix castell n 06 06 2018 dos de lo180606144355 / Domenech Castello

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Nules (Castelló) ha citat a declarar en qualitat d’investigada l’alcaldessa de la Vall d’UixóTania Baños (PSPV-PSOE), després de rebutjar el seu recurs a la querella interposada per l’Associació d’Advocats Cristians per la demolició de la creu de la plaça de la Pau.

Segons fonts de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, l’alcaldessa i l’equip de govern estan "tranquils" perquè estan convençuts que van actuar "complint la llei".

En la interlocutòria del jutjat se cita Baños per al 25 de juliol en qualitat d’investigada i crida també diversos testimonis, entre ells el regidor d’Urbanisme.

Prevaricació

Advocats Cristians va presentar una querella contra l’alcaldessa el 2018 per la demolició a la plaça de la Pau de la localitat, al juny, pels presumptes delictes de prevaricació i incitació a la discriminació, davant de la qual Baños va interposar un recurs, que ha sigut ara rebutjat.

El jutge argumenta que en aquest procediment encara no ha sigut practicada cap diligència d’investigació, per la qual cosa és, segons indica el Ministeri Fiscal, "prematur acordar el seu arxivament".

Per això, "ha de desestimar-se el recurs de reforma interposat acordant la pràctica de diligències interessades pels querellants en ordre a complir les finalitats pròpies que la Llei d’Enjudiciament Criminal encomano al procés d’instrucció".

Notícies relacionades

L’associació de juristes demana al jutge la reposició de la creu a la plaça de la Pau, així com l’abonament dels costos derivats de la seva demolició i posterior reconstrucció als responsables, i sol·licitaran, a més, la inhabilitació de Baños per a càrrec públic.

La presidenta de l’associació, Polonia Castellanos, ha celebrat la decisió judicial i s’ha mostrat confiada que "tots aquests atacs a símbols religiosos no quedin impunes".