CARTA DES DE LA PRESÓ

Cuixart demana a Espanya que no se situï «fora dels valors de l'ONU»

El president d'Òmnium respon a l'informe del grup de treball de les Nacions Unides que creu arbitrari l'empresonament dels líders independentistes jutjats al Suprem

ealos47134552 graf3781  madrid  26 02 2019   imagen de la se al institucio190226144327

ealos47134552 graf3781 madrid 26 02 2019 imagen de la se al institucio190226144327

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat a Espanya que “esculli” entre ser una democràcia consolidada, apostant pel diàleg, o “situar-se fora dels valors universals que regeixen les Nacions Unides”, en una carta que ha enviat als socis de l’entitat.

A la seva carta, Cuixart reacciona així a l’informe del grup de treball de Nacions Unitats que considera arbitrari l’empresonament dels líders independentistes jutjats al Tribunal Suprem, a pocs dies que el cas quedi vist per sentència.

Segons el líder d’Òmnium, per a qui la Fiscalia demana 17 anys de presó pel seu paper en el procés, en el seu informe “l’ONU diu allò que Espanya no vol escoltar per por de la paraula”.

Després de recordar que, fa tres anys, “França va complir una resolució similar alliberant un activista polític”, Cuixart ha instat l’Estat espanyol a escollir “si vol ser una democràcia consolidada i agafar la mà estesa al diàleg o situar-se fora dels valors universals que regeixen les Nacions Unides”.

“Oportunitat d’enfortir consensos”

Notícies relacionades

Per al president d’Òmnium, la sentència del judici del procés serà una “oportunitat única” per “enfortir els grans consensos de país, la demanda d’una resolució política i el rebuig a la via penal”.

En aquest sentit, ha cridat a “centrar les energies en definir l’horitzó comú”, i ha demanat “generositat i empatia”, ja que, al seu parer, només es podrà afrontar el “desafiament polític” actual des d’una “estratègia flexible, però alhora compartida”.