JUDICI AL SUPREM

ERC advoca per una "resposta àmplia" a la sentència del procés

Pere Aragonès no descarta la convocatòria d'eleccions anticipades

zentauroepp48377021 pere aragones190529110538

zentauroepp48377021 pere aragones190529110538 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Efe

El vicepresident del Govern i adjunt a la presidènciad’ERC, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dimecres que la sentència del judici al procés que se segueix al Tribunal Suprem haurà de tenir una "resposta al més àmplia possible" des de Catalunya i no ha descartat la convocatòria d’eleccions autonòmiques.

"S’haurà de donar la resposta més àmplia possible a la sentència", ha afirmat Aragonès en una entrevista a  TV-3, en què ha recordat que, en qualsevol cas, la convocatòria electoral depèn del president de la Generalitat, Quim Torra, de JxCat. "Per molt que hi hagi sentència, els independentistes no desapareixerem. En cada elecció sumem més", ha afirmat Aragonès.

Notícies relacionades

D’altra banda, s’ha referit a les paraules que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va adreçar al líder d’ERC, Oriol Junqueras, durant el ple de constitució del Congrés. Aragonès confia que aquest "no et preocupis" de Sánchez a Junqueras es concreti amb un referèndum d’autodeterminació. "Espero que es concreti [el "no et preocupis"] perquè el resultat del 28 d’abril deixa clar que volem un referèndum reconegut per l’Estat i això s’ha d’iniciar", ha dit. Ha lamentat que "fins ara" no hi hagi hagut al PSOE, segons ell, "voluntat d’avançar" cap aquest horitzó del referèndum.

Quant a la victòria de la candidatura encapçalada per Carles Puigdemont (JxCat) a les europees, que va aconseguir més vots que la d’ERC, ha destacat que hi ha hagut "condicionants" per a aquest resultat per l’"excepcionalitat" de les circumstàncies que envoltaven els candidats. "Aquestes eleccions es van veure condicionades per l’actuació de la Junta Electoral Central", ha dit Aragonès, que ha volgut recordar que Oriol Junqueras no va poder participar en actes de campanya per ser a la presó i que això "condiciona el vot".