ELECCIONS MUNICIPALS

JxCat perd la Diputació de Barcelona en favor del PSC o ERC

Socialistes i republicans empaten mentre que els independentistes queden en tercer lloc després de perdre la meitat dels seus representants

resultados-dipubarcelona

resultados-dipubarcelona

1
Es llegeix en minuts
ACN

El PSC i ERC han empatat amb 16 representants cada un a la Diputació de Barcelona, la presidència de la qual ostentava JuntsxCat, que ha quedat en tercer lloc amb set diputats, la meitat dels que tenia fins ara. Els socialistes han guanyat quatre representants respecte als obtinguts en les eleccions municipals del 2015 i els republicans n’han guanyat cinc. En total, la Diputació té 51 diputats. Fins ara la presidia Marc Castells, alcalde de JxCat a Igualada. 

En quarta posició continua En Comú Guanyem, tot i que perd dos diputats i es queda amb cinc. Per darrere queden Ciutadans amb quatre (en suma un), i el PP que queda amb dos (un menys). La CUP, que tenia tres representants, queda fora de la Diputació. En canvi, entra amb un representant Tot per Terrassa.

Notícies relacionades

Per partits judicials, a Barcelona, el PSC, ERC i ECG aconsegueixen quatre diputats, mentre que JxCat, PP i Cs n’obtenen dos cada un. A l’Hospitalet de Llobregat ha guanyat el PSC amb tres diputats, mentre que ECG, Cs i ERC n’aconsegueixen un cada un. A Sabadell, els socialistes obtenen dos diputats i republicans i Cs, un cada un. Els quatre diputats de Terrassa se’ls reparteixen els socialistes, Junts per Catalunya, ERC i TxT. Granollers i Sant Feliu de Llobregat tindran dos diputats del PSC i un d’ERC. A Mataró, els republicans obtenen dos diputats i el PSC, un. A Manresa, Arenys de Mar i Vic, JxCat i ERC es reparteixen els diputats. Pel que fa als partits judicials amb diputats únics, ERC aconsegueix els de Berga i Igualada; JxCat el de Vilafranca del Penedès, i el PSC el de Vilanova i la Geltrú.

La Diputació de Barcelona té 51 diputats, que també són regidors o alcaldes dels seus respectius municipis. La composició d’aquest organisme la determinen els resultats de les eleccions municipals. El govern de l’organisme es constituirà una vegada s’hagin constituït els ajuntaments. El president haurà d’obtenir majoria absoluta en primera votació o majoria simple en la segona.