ELECCIONS MUNICIPALS 2019

ERC guanya amb claredat en 19 dels 40 consells comarcals

JxCat és la força majoritària en 16 i el PSC, en cinc

video 3507298 / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

ERC ha guanyat "clarament" en 19 dels 40 consells comarcals de Catalunya i se situa com a primera força en vots i nombre de consellers, segons ha explicat aquest dilluns el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch.  Bosch, també encarregat dels processos electorals, ha detallat que ERC s’ha imposat en 12 consells comarcals més que el 2015. Fins ara els republicans estaven al capdavant de set.

[Segueixi aquí les últimes notícies sobre els resultats del 26-M, en directe].

L’avenç d’ERC va en detriment de JxCat, que queda en segona posició després de perdre 13 consells malgrat que és la força més votada en 16. Per la seva part, el PSC suma un nou consell: dels quatre que tenia passa a tenir-ne cinc. 

Notícies relacionades

En sis consells s’ha produït un empat. En cinc casos, l’empat és entre ERC i JxCat (la Conca de Barberà, el Moianès, el Pla de l’Estany, la Selva i l’Urgell). I al Consell del Tarragonès l’empat es produeix entre ERC i PSC.

En total hi ha 1.028 consellers als 40 consells existents a Catalunya. Per primera vegada no s’ha constituït el Consell del Barcelonès, que s’ha dissolt per llei.