Oriol Junqueras insinua que no posarà pals a les rodes de la investidura de Sánchez

oriol vid 18 122305 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

El president d’ERC, Oriol Junqueras, va insinuar aquest dissabte, en una entrevista per videoconferència a l’agència Acn, que el seu partit no posarà pals a les rodes a la investidura de Pedro Sánchez. Reprenent unes paraules ja dites en plena campanya de les generals, Junqueras va repetir que no pensa donar peu “per acció o omissió” a un Govern “d’extrema dreta o de dreta cada vegada més extrema”.

En qualsevol cas, el republicà va preferir no pronunciar-se sobre la manera en què pot concretar-se aquest recolzament.

Notícies relacionades

Junqueras va recordar que el Tribunal Suprem s’oposa al fet que dimarts que ve, quan acudirà al congrés en la primera sessió de la nova legislatura, pugui mantenir cap reunió, tot i que va deixar ben clara la seva disposició a veure’s “amb tothom”.

Duel amb Puigdemont

Respecte als comicis europeus, als que ell es presenta com a cap de files d’una aliança juntament amb EH Bildu i el BNG, el líder d’ERC va assenyalar que “té més mèrit” defensar Catalunya “des de la presó”. No va dir davant què té més valor la seva posició, però per la formulació de la pregunta, en què se li demanava quina lectura es faria si el 26-M guanya ell o bé si guanya Carles Puigdemont, és obvi assenyalar que el comparatiu s’establia respecte a l’expresident, que es troba a l’exili belga.