ELECCIONS MUNICIPALS

L'alcalde de Nova York firma una carta de recolzament a la candidatura de Colau

El text que subscriu Bill de Blasio, entre d'altres, posa Barcelona com a "exemple global de ciutat valenta" i "feminista"

erhe

erhe

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Nova YorkBill de Blasio, ha firmat una carta de recolzament a la candidatura d’Ada Colau  per a les eleccions municipals del 26 de maig. El text, que també subscriuen altres personalitats, es presentarà oficialment en els pròxims dies. Els dos alcaldes van coincidir el desembre passat en una taula d’alcaldes a Burlington, Vermont (Estats Units)BurlingtonVermontEstats Units, convocada pel senador Bernie Sanders.

De Blasio llavors va convidar personalment l’alcaldessa de Barcelona –candidata a la reelecció per Barcelona en Comú (BComú) de cara al 26-M–, que va intervenir en un debat sobre el paper de les ciutats de cara a abordar els grans reptes globals.

La carta de recolzament a la candidata dels comuns remarca que la capital catalana ha demostrat "que no té por d’enfrontar-se al poder corporatiu" i que "hi ha una altra manera de fer política", centrada en les persones. I destaca que, davant de l’especulació, Barcelona, amb Colau al capdavant, ha aturat desallotjaments i, davant els milers de persones que s’ofeguen al Mediterrani, "s’ofereix com un port segur". La ciutat és, apunta el text, "un exemple global de ciutat valenta" i "feminista".

La primera trobada

Notícies relacionades

Colau i De Blasio han establert al llarg dels últims quatre anys una col·laboració, centrada a com fer front a l’encariment de la vivenda i la gentrificació. Es van conèixer en el marc d’un viatge institucional de Colau a Nova York el maig del 2015.

L’alcaldessa va participar llavors en una trobada d’alcaldes a la seu de les Nacions Unides per preparar l’agenda de les ciutats de cara a la conferència internacional Hàbitat III. Colau va ser l’única, del centenar d'alcaldes presents, convidada a mantenir una reunió bilateral amb l’alcalde de Nova York.