CANDIDAT AL PARLAMENT EUROPEU

Puigdemont assegura que una sentència absolutòria en el judici del procés seria positiva per a Espanya

L'expresident ha comentat que el ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, té "dificultats a l'hora de donar explicacions per Europa pel que està passant"

e2683560-b4bd-4f6d-90cd-d7a61fc05107-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’expresident i cap de llista de JxCat al Parlament Europeu, Carles Puigdemont, ha afirmat que una hipotètica sentència absolutòria en el judici del procés seria "molt positiva" per a la imatge d’Espanya a l’exterior.

En el marc del cicle d’entrevistes d’EFE amb motiu de les eleccions del 26-M, Puigdemont ha destacat que una absolució dels líders independentistes que estan sent jutjats al Tribunal Suprem seria una decisió que "ajudaria" la "reputació d’Espanya".

Al seu entendre, una sentència absolutòria no només "és l’única decisió justa", sinó que, a més, "ajudaria a millorar enormement" la imatge d’Espanya al món i a "reconciliar una part del’opinió pública europea amb la idea que és un Estat de dret". "No només seria una bona notícia per a nosaltres, ho dic honestament, seria també una molt bona notícia per a Espanya", ha insistit.

Borrell té "dificultats"

Puigdemont ha comentat que el ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, té "dificultats a l’hora de donar explicacions per Europa pel que està passant".

"No sap quines explicacions donar, l’incomoda molt, li pregunten per què hi ha presos polítics, per què han de ser a la presó sense sentència des de fa un any i mig per una manifestació o per un referèndum", ha apuntat l’expresident de la Generalitat, que va fugir a Bèlgica després de la declaració unilateral d’independència del 27 d’octubre del 2017 per escapar-se de la justícia espanyola.

"Espanya avui té dificultats narratives insalvables", ha remarcat Puigdemont, que ha emplaçat l’Estat a equiparar-se a països com ara Alemanya i Bèlgica, amb un "aparell judicial veritablement independent".

Després de més de tres mesos de judici al Suprem, Puigdemont veu "un forat enorme perquè la sentència pugui ser absolutòria".

Notícies relacionades

"El forat és més visible ara que fa mig any, perquè ara ja han passat molts testimonis que han corroborat davant d’un tribunal el que havíem dit: aquí no hi ha un crim de rebel·lió", ha assegurat.

Per Puigdemont, "qualsevol condemna, des d’un any fins a 25, seria una condemna injusta", però si això arriba, des de Catalunya caldrà donar "una resposta coral, que només pot ser eficaç si és unitària".