Josep Maria Matamala, amic de Puigdemont, torna a Catalunya 18 mesos després

JxCat i ERC s'aboquen a la rebuda al senador electe a l'aeroport de Girona

zentauroepp48143464 el senador electe jami matamala abra ant la seva fam lia des190514112858

zentauroepp48143464 el senador electe jami matamala abra ant la seva fam lia des190514112858 / Marina Lopez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El senador electe i amic inseparable de Carles PuigdemontJosep Maria 'Jami' Matamala, ha aterrat aquest dimarts a les 10.20 h a l’aeroport Girona-Costa Brava procedent de Brussel·les. Feia 18 mesos que no trepitjava Catalunya, des que va acompanyar l’expresident de la Generalitat en la seva fugida a Bèlgica després que el Parlament declarés la independència, el 27 d’octubre del 2017.

Notícies relacionades

A la terminal d’arribades de l’aeroport l’esperaven centenars de persones amb banderes que han entonat 'Els segadors' quan Matamala ha sortit per la porta. L’empresari ha abraçat la seva família i els representants de JxCat i ERC que han anat a rebre'l. El senador electe ha agraït la rebuda però ha assegurat que la seva tornada és "agredolça": "Torno sol, però ho hauríem d’haver fet tots els exiliats i els presos polítics haurien de sortir de la presó".

Representants de JxCat i ERC esperen Josep Maria Matamala a l’aeroport de Girona / marina lópez (acn)

Matamala ha afegit que precisament assumeix el repte d’anar al Senat "a treballar per tots ells" i per "conquistar la independència i una Catalunya lliure". El senador electe de JxCat no ha fet cap referència a la investigació que manté oberta contra ell l’Audiència Nacional per un presumpte delicte d’encobriment.