Artadi proposa mobilitzar sòl públic a baix preu per generar lloguer barat

Critica la proposta de Colau i ERC de limitar per llei l'augment de preu dels lloguers per ineficaç

zentauroepp48117649 elsa artadi190512130536

zentauroepp48117649 elsa artadi190512130536 / Bernat Vilaro

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

La número dos de la candidatura de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha criticat les "mentides" del govern municipal d’Ada Colau i els seus incompliments en matèria de vivenda durant aquest mandat. Artadi ha proposat, entre altres mesures, estimular la iniciativa privada en la construcció de vivendes en sòl públic a baix cost per posteriorment oferir lloguers a preus assequibles. La candidata s’ha mostrat totalment contrària a prohibir per llei l’augment abusiu del preu del lloguer.

Notícies relacionades

En una compareixença a la Zona Franca, Artadi ha denunciat que Colau ha incomplert les seves promeses respecte a la construcció de vivenda social en aquest districte i en altres de la ciutat. Entre les propostes de JxCat hi figuren destinar la taxa turística a construir vivenda de lloguer assequible, expropiar terra privat que forma part de la reserva per a vivendes de protecció oficial i que no hagin sigut desenvolupats pels seus propietaris i mobilitzar el patrimoni municipal de terra per construir vivendes de lloguer.

La candidata ha afirmat que la iniciativa de Colau de reservar el 30% de vivenda pública a cada nova promoció privada és insuficient i ha criticat la proposta dels comuns, avalada per ERC i per la consellera republicana Ester Capella, d’impedir l’augment abusiu dels lloguers perquè, segons Artadi, això crea falses expectatives, i perquè s’ha hagut de tirar enrere on s’ha aplicat, en ciutats com Berlín i París. Artadi s’ha mostrat més partidària de mantenir l’índex de referència de la Generalitat sobre preus i estimular la construcció d’un parc de vivendes més gran. Artadi ha criticat la competència electoralista entre partits sobre promeses de nombre de vivendes públiques de cara al futur.