acord programàtic

Iglesias confia en un pacte de govern amb el PSOE després del 26-M

El líder morat assegura que les negociacions seran un "procés llarg" per posar-se d'acord

Es resigna que durant les pròximes setmanes es produeixin pressions dels poders econòmics

undefined48133201 pablo-iglesias-isa-serra190513105340

undefined48133201 pablo-iglesias-isa-serra190513105340 / EFE Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Les eleccions localsautonòmiques europees prometien implicar una paràlisi en les negociacions per formar un executiu a nivell estatal i així ha sigut. El líder d’Unides PodemPablo Iglesias, ha assegurat que morats i socialistesgovernaran junts" i confia que les converses amb el PSOE de Pedro Sánchez s’iniciïn després dels comicis del 26-M. 

Fins al moment, Iglesias s’havia mostrat prudent sobre la futura relació amb els del puny i la rosa. Després de reunir-se amb Sánchez a la MoncloaMoncloa, tan sols va dir que s’havien posat d’acord en posar-se d’acord. No obstant, aquest dilluns, ha volgut anar un pas més enllà: "Governarem junts". Clar i concís. No obstant, el secretari general de Podem és conscient que, fins aquest moment, haurà d’esquivar alguns obstacles

Notícies relacionades

"Serà un procés llarg", en què haurem de "treballar moltes hores" i que tindrà els seus "moments millors pitjors", ha admès Iglesias. A més, per a aquest camí que ara els toca transitar, ja va demanar la setmana passada "discreció", "prudència" i "tranquil·litat". 

Una altra de les dificultats que el dirigent de Podem prediu seran les pressions que rebin els socialistes per buscar, amb preferència, un acord amb Cs. Una vegada més, ha acusat una part del PSOE de mirar amb bons ulls qualsevol acostament elsd’Albert Rivera. Una posició que, assegura, és la que busquen els poders econòmics.