PACTE POSTELECTORAL

Iglesias aplaudeix la voluntat de Sánchez per arribar a un pacte d'investidura

"Ens hem posat d'acord a posar-nos d'acord", assegura el líder d'Unides Podem

Demana "discreció", "prudència" i "tranquil·litat" en unes negociacions que poden durar setmanes

48055518 60

48055518 60 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Després de més de dues hores de reunió amb el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, el líder d’Unides Podem ha sigut molt sintètic en les seves conclusions: "Ens hem posat d’acord a posar-nos d’acord". Pablo Iglesias ha aplaudit la "bona voluntat" del PSOE per buscar una forma de Govern que doni resposta a la "demanda social de la major part dels ciutadans" i ha assegurat ser "optimista" de cara a les negociacions.

Malgrat això, no ha explicat quina proposta ha posat sobre la taula de la Moncloa. Tan sols ha deixat caure que "les posicions són conegudes". Aquest mateix dilluns, davant del Consell Ciutadà Estatal, Iglesias demanava construir un govern bicolor en el qual els morats entressin de manera "modesta" i "proporcional" als resultats que van obtenir a les eleccions. 

Amb aquesta incògnita sense resoldre, per davant queda, segons diu, unes setmanes intenses de feina per donar forma a un acord. Un camí que ha demanat recórrer amb "discreció", "prudència" i "tranquil·litat". Així, Iglesias continua instal·lat en la prudència, sense oferir grans titulars, l’actitud que va adoptar el 28-A després de conèixer que Unides Podem perdia la tercera posició i se situava amb 42 diputats. Des d’aleshores, el líder morat ha confiat en un pacte amb els socialistes que li permeti esmenar els mals resultats i recolzar el seu lideratge. 

Aliances al Congrés

Notícies relacionades

"En aquests mesos de col·laboració hem construït una relació de confiança que ens permet tractar-nos amb franquesa i empatia", ha assegurat Iglesias, soci principal del Govern des de la moció de censura. Amb aquesta confíança com a base, s’ha mostrat favorable a "inaugurar una nova etapa en què el diàleg substitueixi la sobreactuació" i es parli amb tots els actors. Entre els interlocutors amb qui vol comptar Iglesias hi ha Compromís, el PNB, PRC, ERC i JPC

A més, ha anunciat que les dues formacions sumaran forces per negociar la composició de la Mesa del Congrés. Seran les portaveus parlamentàries d’Unides Podem i del PSOE, Irene Montero i Adriana Lastra, respectivament, les encarregades de cada partit per aconseguir una representació més gran de les forces progressistes al Congrés.