ELECCIONS EUROPEES 2019

El PSOE guanyaria en les europees i Puigdemont obtindria un escó, segons el CIS

El PP quedaria com a segona força; Cs, tercer, empatat amb Podem, i Vox entraria amb fins a cinc escons

Oriol Junqueras també aconseguiria representació en la candidatura Ara Repúbliques

cis-europeas

cis-europeas

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

El PSOE guanyaria els comicis europeus del 26 de maig amb 17-18 parlamentaris i l’expresident Carles Puigdemont aconseguiria unescó, l’únic de Lliures per Europa, segons l’estudi del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) fet públic aquest dijous, a poques hores que arrenqui la campanya.

El baròmetre preelectoral conclou que la llista més votada serà la socialista, encapçalada pel ministre d’Exteriors en funcions, Josep Borrell. Aquest bon resultat aplanaria el camí perquè el dirigent català fos comissari europeu. Segons l’estudi, els socialistes pujarien entre tres i quatre escons respecte a les eleccions anteriors, amb entre el 18%-20% del vot.

Al PSOE el seguiria el PP, amb 11-12 escons, en una llista que lidera Dolors Montserrat. Els de Pablo Casado perdrien entre tres i quatre eurodiputats.  Ciutadans, amb Luis Garicano al capdavant, obtindria 8 representants, la qual cosa el situaria en empat tècnic amb Unides Podem que obtindria entre 7 i 8 eurodiputats. Vox entraria a l’Europarlament amb 4-5 diputats, entorn del 8% del vot.

La candidatura de la neoconvergència, Lliures per Europa, aconseguiria únicament l’escó de Puigdemont, i quedarien sense representació Antoni Comín i Clara Posatí.

Ara Repúbliques aconseguiria 3 escons, la qual cosa implica l’entrada d’Oriol Junqueras, que hauria d’elegir entre aquest lloc i el seu escó al Congrés dels Diputats. 

Notícies relacionades

El PACMA es tornaria a quedar sense representant.

El 30% dels electors indica, segons el CIS, que encara no ha elegit a quin partit votarà el 26-M.