CITA AMB LES URNES A BARCELONA

El CIS dona una victòria per la mínima a Colau a Barcelona

Només una dècima la separa de l'ERC de Maragall, amb què podria empatar en regidors a les eleccions municipals

cis-barcelona

cis-barcelona

2
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

Ada Colau tornarà a guanyar les eleccions municipals a Barcelona, segons el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). La candidatura de Barcelona en Comúobtindria 10 o 11 regidors, gairebé empatada amb l’ERCd’Ernest Maragall, que aconseguiria entre 9 i 11 seients a l’Ajuntament.

La situació és tan ajustada queel CIS només dona una dècima de diferènciaa les dues candidatures. Colau obtindria un 23% dels vots, i Maragall, la gran aposta d’Oriol Junqueras per guanyar la ciutat de Barcelona per a l’independentisme, un 22,9%.

Les dues llistes favorites quedarien clarament per davant dels seus tres immediats perseguidors, que també estan molt igualats. Tercer seria el PSC: Jaume Collboni tindria sis o set regidorsamb un 12,9% dels vots. Superaria els quatre que té actualment, però seria un resultat que es queda per sota de les expectatives dels socialistes després dels bons números de les generals.

Per darrere estaria la llista deManuel Valls (11,9% i cinc o sis representants)i la de Junts per Catalunya, encapçalada per l’exconsellerJoaquim Forn, a presó provisional (11,2%, entre cinc i set regidors).

El PP de Josep Bou, que podria mantenir els seus tres representants actuals o perdre’n un amb el 6% dels vots, i la CUP, que conservaria dos dels tres regidors que té ara amb el 5,3% dels vots, tancarien la llista de grups de l’Ajuntament.

Difícil majoria alternativa

En cas de confirmar-se, amb els números del CIS n’hi podria haver prou perquè Ada Colau repetís com a alcaldessa, perquè difícilment una majoria alternativa assoliria els 21 regidors que donen la majoria absoluta a l’Ajuntament. No obstant, la candidata de Barcelona en Comú es veuria abocada gairebé amb tota seguretat a governar amb les estretors que ja ha patit en l’actual mandat.

En vot més simpatia, no obstant, la candidatura de Maragall supera per tres punts la de Colau: ERC sedueix el 20,6% dels barcelonins, davant el 17,6% de l’actual alcaldessa. El PSC de Jaume Collboni es quedaria en tercera posició en aquest àmbit, lluny dels dos favorits, amb el 12,9%. Per darrere, empatats, Junts per Catalunya i Barcelona pel Canvi-Cs, la candidatura de Manuel Valls, amb un 6,3%.

Notícies relacionades

1. Totes les claus del CIS.

La redacció d’EL PERIÓDICO està treballant en aquests moments per ampliar aquesta informació, que passarà a actualitzar d’aquí uns minuts. Si vols rebre al mòbil alertes sobre aquesta notícia o d’altres et pots descarregar les aplicacions d’EL PERIÓDICO per a Android o IOS. Per rebre cada dia al correu electrònic les notícies, reportatges i articles d’opinió publicats a elperiodico.com, dona’t d’alta als nostres butlletins informatius. També et pots subscriure per consultar ‘online’ l’edició impresa o rebre-la diàriament al domicili, disfrutaràs de tots els avantatges i descomptes de pertànyer alClub TR3SC.