Tradició

Villarroya, el poble que ha votat en un minut

La mesa d'aquest municipi de la Rioja ha sigut oficialment tancada a les 09.05 hores

zentauroepp47932517 villarroya190428105317

zentauroepp47932517 villarroya190428105317 / Abel Alonso

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La localitat deVillarroya –situada a uns 63 quilòmetres de Logronyo– ho ha tornat a fer. Una vegada més, ha sigut el primer municipi a tancar les seves urnes després de la votació de tots els membres del seu cens electoral. Aquesta vegada, amb prou feines han trigat 40 segons a exercir el seu dret a vot, tot i que, amb les trucades pertinents, la taula ha sigut oficialment tancada a les 09.05 minuts.

[Segueix aquí la jornada en directe]

Per a les eleccions generals d’aquest diumenge, sis han sigut els veïns que han exercit el seu dret a vot i tots sis han acudit puntuals a la seva cita, tal com ha informat l’alcalde de la localitat, Salvador Pérez, a Europa Press.

Per a les pròximes eleccions, les del 28 de maig, "potser hi ha dues persones més censades, però per a aquestes no han arribat a temps i, de moment, hauran d’esperar".

La cita dels veïns d’aquest diumenge era clara, perquè "entre president, vocals i suplents, tots els del poble hem d’estar aquí des de les 08.00 hores del matí, i per això és més fàcil aconseguir el rècord", ha assenyalat. Una ocasió en què al mateix alcalde li ha tocat ser el president de l’única mesa electoral del municipi.

Revalidar el reconeixement

Fa anys que Villarroya, localitat situada a la comarca de Cervera del Río Alhama, ostenta el reconeixement de ser el primer poble a tancar les seves urnes. Una circumstància "que va ocórrer com a una cosa casual, perquè nosaltres no ens n’havíem adonat fins que van començar a trucar-nos els mitjans de comunicació".

Després d’aquesta ocasió, "sí que hem volgut revalidar aquest honor i ara estem molt emocionats d’aconseguir-ho, perquè, a més, el nom del nostre poble se sent per tot Espanya i no podem estar més orgullosos".

Notícies relacionades

L’alcalde de Villarroya, que encadena 46 anys en el càrrec, ha explicat que és un dia molt emocionant per a la localitat, perquè és una cosa que els “omple d’il·lusió”. “Tot i que altres municipis ens vulguin avançar, la veritat és que ho tindran molt difícil, perquè nosaltres ja estem molt entrenats”, ha afegit.

I tenen raó. En les últimes eleccions, del 26 de juny del 2016, van tancar les urnes a les 09.02 minuts. El poble va batre el seu propi rècord el 2015 al tancar les seves urnes en les eleccions del mes de desembre a les 09.01 hores. I el 2011 va tancar la seva única mesa electoral a les 09.07 minuts.