RESULTATS A CATALUNYA

ERC guanya les eleccions i la llista de Puigdemont cau, segons els sondejos

video 3491464 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

ERC aconseguiria la victòria a Catalunya a les eleccions generals amb 13-14 escons, seguida del PSC, que obtindria 12 o 13 diputats, segons el sondeig ofert per TV-3 i Catalunya Ràdio, segons el qual Vox i Front Republicà aconseguirien en aquesta comunitat un representant cada un. JxCat, la llista encapçalada per Carles Puigdemont, cau a la meitat i es queda en cinc diputats.

El sondeig, encarregat per RTVE i les televisions autonòmiques de la FORTA i elaborat per GAD3 a partir de 12.000 enquestes telefòniques, a Catalunya assigna a Podem 8 escons, 5 a Ciutadans, 5 més a Junts per Catalunya i 2 al PP.

Per províncies, a Barcelona guanyarien els socialistes, amb 8-9 diputats, situant-se per davant d’ERC (6-7), Podem (6), Cs (4), JxCat (3), PP (2), Vox (1) i Front Republicà (1), la candidatura sobiranista que lidera Albano Dante Fachin.

A Girona, la formació guanyadora seria ERC, amb 3 escons, seguida del PSC, amb 1; JxCat, amb 1, i Podem, també amb 1.

A Tarragona, el PSOE i ERC lideren les enquestes, amb 2 escons cada un, seguits de Podem i Ciutadans, també amb un diputat cada un.

Finalment, a Lleida, ERC guanyaria els comicis, amb 2 escons, i els socialistes i JxCat obtindrien un diputat cada un.

A les eleccions generals del 2016, la força més votada a Catalunya va ser En Comú Podem, la plataforma de confluència d’esquerres d’ICV, Podem, EUiA, Barcelona En Comú i Equo, amb 12 diputats, seguida d’ERC, amb 9 escons, i l’antiga Convergència, amb 8.

Notícies relacionades

El PSC va aconseguir 7 diputats, mentre que el PP va aconseguir-ne 6 i Ciutadans, 5.

Segueixi els resultats de les eleccions generals 2019 en directe