Torra i Torrent criden a votar per "la llibertat" de Catalunya

El president i el president del Parlament remarquen la "importància" d'aquestes eleccions generals

video 3491259 / periodico

1
Es llegeix en minuts

El president, Quim Torra (JuntsXCat), ha declarat que aquest 28 d’abril és un dia "molt important per al futur de Catalunya" i ha animat els catalans a "votar massivament" en les eleccions generals d’aquest diumenge. En la mateixa línia, el president del Parlament, Roger Torrent (ERC), ha remarcat que Catalunya es juga "la llibertat".

Torra ha exercit el seu dret a vot a les 10.35 hores al Col·legi Oficial d’Idiomes del barri barceloní de Sant Gervasi de Cassoles, on ha acudit amb de la seva dona, Carola Miró, i la seva filla. "Animar tots els catalans en una jornada com la d’avui a votar, a votar massivament. Quan hi ha urnes, els catalans voten, la democràcia es guanya votant. Insisteixo, avui és un dia molt important per al futur de Catalunya i, per tant, estic convençut que la ciutadania respondrà amb un vot massiu", ha dit el president català en declaracions als mitjans de comunicació.

Per la seva part, Torrent ha remarcat que els catalans es juguen "la llibertat" en aquestes eleccions generals, després de dipositar el seu vot aquest diumenge en un col·legi electoral de Sarrià de Ter (Girona). Torrent, que ha acudit al col·legi electoral acompanyat de la seva família, ha qualificat el dia d’"històric" i ha afegit que els resultats transcendeixen "a uns quants escons a dalt o a baix".

Notícies relacionades

"És històric perquè ens hi juguem molt, pràcticament tot, ens juguem la llibertat, i estic convençut que els catalans utilitzarem aquest arma tan poderosa que tenim en democràcia, el nostre vot, per defensar els drets i les llibertats fonamentals", ha afegit.

Torrent està convençut que els ciutadans de Catalunya no fallaran en aquestes eleccions, ha assenyalat que no ho fan "mai", i ha remarcat que acudiran "en massa a les urnes" per aquesta "llibertat".