PORRA ELECTORAL

¿Quin partit guanyarà les eleccions generals 2019?

Vota en quina ordre quedaran el PSOE, el PP, Ciutadans, Podem i Vox en els comicis legislatius

combo-a-5

combo-a-5

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

¿Qui creus que guanyarà les eleccions generals del 28 d’abril? En l’esprint final de la campanya, el Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) et proposa el repte de classificar els cinc partits que totes les enquestes detecten com a principals protagonistes dels comicis del pròxim diumenge. Participa a la porra electoral:

ELS RESULTATS DE LA PRIMERA PORRA

Notícies relacionades

A la primera porra electoral del GESOP, efectuada poc després de la convocatòria anticipada dels comicis, un 71% dels participants va apostar per la victòria del PSOE. Quant a la segona opció més votada, el 13,4% dels participants van assegurar que seria Ciutadans, i no el PP. La resta d’alternatives tenien molta menys acceptació, però en totes elles (tret d’en una, la sisena més votada) els socialistes guanyaven les eleccions.

De fet, el 71% dels participants donaven per fet que el PSOE serà el primer partit després de l’aposta de Pedro Sánchez d’avançar les eleccions. Molt per darrere es van quedar els qui confiaven en una victòria del PP de Pablo Casado (12,9%) o de Rivera (7,3%). La resta d’opcions eren molt remotes per als qui van respondre al repte del GESOP, però crida l’atenció que hi ha més enquestats que confien en la victòria de Santiago Abascal (Vox) que en la de Pablo Iglesias (Unides Podem).