ACTE AMB GENT GRAN

Sánchez afila els seus atacs al PP per aconseguir el recolzament dels pensionistes

El líder socialista acusa Casado de viure en "el món al revés", en què "avançar és involucionar"

Assegura que les "tres dretes", si sumen i governen, "convertiran els drets en mercaderies"

undefined47769308 madrid 15 04 19  mitin de pedro sanchez  psoe  en un centro 190415130152

undefined47769308 madrid 15 04 19 mitin de pedro sanchez psoe en un centro 190415130152 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez ha començat aquest dilluns la seva jornada de campanya amb un míting en un centre de gent gran a Leganés (Madrid). El president del Govern ha afilat les seves crítiques al PP, el seu principal competidor entre els jubilats. "Pablo Casado diu que vol apujar a 850 euros el salari mínim interprofessional (SMI) quan ara està en 900 euros. Per a Casado, el que puja baixa, avançar és involucionar. És el món al revés", ha dit el líder socialista. Segons el macrobaròmetre preelectoral del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), publicat la setmana passada, el PSOE té una intenció directa de vot del 23,9%  entre els més grans de 65 anys. El PP, del 16%. La resta de partits se situa a molta distància.

Notícies relacionades

El cap de l’Executiu ha agitat la por d’una retallada de les pensions si el PP, Ciutadans i Vox aconsegueixen sumar, recollint les paraules, després rectificades, del guru econòmic del PP, Daniel Lacalle, en les quals parlava de retallar aquestes prestacions. "Amb les tres dretes, els drets es convertiran en mercaderies", ha explicat Sánchez.

Davant d’aquest enfocament, Sánchez ha defensat la revalorització de les pensions conforme a l’índex de preus de consum (IPC), així com que aquest dret aparegui i "quedi blindat" en una futura reforma constitucional.