MÍTING A BARCELONA

Aznar: "Sánchez és el candidat secessionista i el dels que no condemnen ETA"

Álvarez de Toledo assevera que "ha vingut a provocar el totalitarisme en nom de la defensa de la democràcia"

zentauroepp47734843 aznar190412194537

zentauroepp47734843 aznar190412194537 / ALVARO MONGE

4
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de 15 anys d’absència en un míting del PP a Catalunya, José María Aznar ha tornat a ocupar el tret de totes les cambres. La seva última visita es remunta al 2003, quan es va asseure al costat de Mariano Rajoy per impulsar Josep Piqué com a candidat a les autonòmiques. Torna enfortit pel lideratge de Pablo Casado i s’ha ofert per acompanyar la seva 'fillola', la candidata popular per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, de la seva estreta confiança i a qui va adjudicar la direcció de l’Àrea Internacional de la FAES. Recupera així, tant ell com el seu discurs, un protagonisme que va veure anul·lat amb la legislatura de Rajoy a Génova.

"Jo soc candidat a ser un bon espanyol i que es noti", ha inaugurat Aznar davant de prop de 600 simpatitzants. Contundent i convençut alhora, ha reaparegut eufòric per erigir el PP en un dic contra l’independentisme. "Estem al segle XXI i no en fantasies medievals. Aquesta és l’Espanya democràtica, no els Balcans de la neteja ètnica. No deixarem que es deixin el seu futur per un grup de delirants que han perdut la decència democràtica", ha proclamat per cridar a concentrar el vot de la triple dreta.

Aznar ha avisat els independentistes que respondran a qualsevol nova aventura "amb tot el que sigui necessari, durant tot el temps que sigui necessari i amb tot l’esforç i sacrifici que sigui necessari", i s’ha compromès a defensar la unitat d’Espanya i a ser un front contra els socialistes. "Pedro Sánchez és el candidat secessionista, dels independentistes i els colpistes, el dels que no condemnen ETA i els seus crims, els que recolzen els decrets dels divendres", ha postil·lat, i ha cridat a evitar que "els colpistes d’ahir siguin els colpistes d’avui".

"Parlen de memòria històrica però no tenen ni idea de la història. Haurà de preguntar qui va inventar el feixisme a Catalunya i eren els escamots, eren verds, però no negres perquè s’assemblaven massa a Mussolini, aquests senyors de l’Estat Català, de les joventuts d’ERC, aquests senyors van inventar el feixisme a Catalunya", ha asseverat.

S’ha esforçat a mostrar mà dura contra l’independentisme però també contra "aquells espavilats" que "no parlen de Catalunya en el seu programa electoral i que fan comptes i percentatges per acceptar la independència, els que han posat en marxa el compte enrere per a la secessió." "No desistirem", ha advertit, i ha estès la mà a les dretes per unir-se després de passar per les urnes. "Segueixo compromès amb aquest objectiu, segueixo convençut que aquest continua sent i que és el millor per a Espanya. Junts som més forts, i no guanyaran ni els que sempre han empobrit el nostre país ni els que intenten trencar-lo, la nostra divisió és la seva esperança i la nostra unitat serà el seu fracàs", ha conclòs.

"He vingut a provocar el totalitarisme"

El dirigent del PP català, Alejandro Fernández, també ha lloat la trajectòria d’Aznar i ha vanagloriat el seu "llegat" i la seva "determinació", "la seva voluntat infrangible", una cosa que ha demanat "reivindicar" i no "ocultar". "Sento una tremendíssima il·lusió al veure una altra vegada junts el PP i José María Aznar", ha agraït Álvarez de Toledo, que va entrar en política de la seva mà i va ser cap de gabinet del llavors secretari general del PP, Ángel Acebes.

La candidata ha pujat a l’escenari amb un reguitzell de punts sobre els incidents produïts aquest dijous a la Universitat Autònoma de Catalunya (UAB). En interacció constant amb el públic a tall de mestria, i amb una imatge del forcejament amb el seu rostre en el centre del marc, ha preguntat: "Aquesta foto, ¿us sembla de la dreta covarda? És la imatge d’un gran partit, amb una impressionant història de sacrifici, heroisme, fins i tot de martiri al servei d’Espanya i de la llibertat."

Després de repassar detall a detall l’'escrache', s’ha reapropiat de les crítiques: "Sí. He vingut a provocar el totalitarisme en nom de la defensa de la democràcia. Ho he fet i ho faré per quedar-me. Aquesta és l’obligació de qualsevol demòcrata espanyol perquè aquí hi ha un greu problema amb la llibertat", ha entonat. "Han convertit el seu presumpte amor a Catalunya en odi envers la meitat dels catalans", ha continuat, i ha proclamat que "la victòria és la seva derrota", la de l’independentisme.

Notícies relacionades

Álvarez de Toledo ha proposat al president Quim Torra que pengi aquesta imatge al balcó del Palau de la Generalitat "quan vulgui defensar la llibertat, la democràcia i drets civils", i ha carregat contra l’alcaldessa Ada Colau, a qui s’ha adreçat amb el qualificatiu "Madamme".

Aznar es bolca a l’acabada d’estrenar cursa electoral com a antídot del PP contra Vox. Segons el sondeig del GESOP per a EL PERIÓDICO, a Catalunya el partit passaria de 6 a tan sols 2 escons, mentre que l’últim CIS assenyala que quedarien a la cua de Vox, ja que els ultres ocuparien 3 seients catalans al Congrés i el PP només 1.