DESPRÉS DE LES DADES DEL CIS

Ciutadans remarca la davallada del PP i demana a Casado que "accepti la mà estesa"

"Deu estar molt preocupat pel daltabaix que s'anuncia del seu partit", indica Villegas

zentauroepp47614860 graf4529 madrid 3 4 2018   el l der de ciudadanos  albert ri190403121023

zentauroepp47614860 graf4529 madrid 3 4 2018 el l der de ciudadanos albert ri190403121023 / Emilio Naranjo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha assegurat que el PP és un "partit a la baixa" i ha demandat al seu líder, Pablo Casado, que "s’espavili una mica" i "accepti la mà estesa", perquè posar-se junts “a intentar fer fora de la Moncloa Sánchez”. "Casado deu estar molt preocupat peldaltabaix  que s’anuncia del seu partit, perquè ni tan sols ha sigut capaç d’acceptar aquest oferiment de mà estesa tot i que estem esperant que respongui". "Per això li demanem que es posi les piles", ha rematat.

Villegas ha qualificat d’"obvietat"no només pel CIS, sinó també per la resta d’enquestes, que Casado i el PP "estan baixant en les seves expectatives", tot i que s’ha mostrat "convençut" que, una vegada passi el 28-A –"quan tinguem més vots"–, el president del PP "serà capaç de fer el que va fer Juan Marín a Andalusia" i que "el canvi serà una altra vegada una prioritat". "Bé, amb un lleuger canvi, que és que el president de Govern serà de Ciutadans”, ha matisat entre rialles. I després ha afegit: “L’oferiment passa per intentar fer fora Sánchez de la Moncloa, però en tot cas amb un govern encapçalat per Albert Rivera si els espanyols ens donen més vots que al PP i de coalició amb el PP”.

D’altra banda, s’ha mostrat taxatiu per negar la possibilitat que es produeixi un "tripartit" entre Ciutadans, el PP i Vox si és que aquest últim "entra al Congrés i si és decisiu, que ja ho veurem", ha qüestionat.

En una entrevista a 'Marca', el president de Cs, Albert Rivera, insistia, a més, que no pactarà amb el PSOE per formar govern després de les eleccions generals del 28 d’abril, tot i que s’ha negat a parlar de veto als socialistes i al seu secretari general, Pedro Sánchez.  

Pagaments dels regidors

Notícies relacionades

Villegas ha negat la informació del diari 'El Mundo' segons la qual en alguns municipis de la Comunitat de Madrid els candidats van pagar per ocupar un lloc concret en les llistes de les eleccions del 2015, mentre que en d’altres com a mínim es va plantejar aplicar aquesta fórmula per finançar la campanya. "El Tribunal de Comptes diu que la nostra comptabilitat és correcta i, per tant, són serps d’estiu, serps de campanya que apareixen sobretot quan Ciutadans es veu més fort i quan es presenta com a força canvi", ha manifestat.

El portaveu del partit en l’Assemblea de Madrid i candidat d’aquesta formació al Govern regional, Ignacio Aguado, també ha rebutjat l’acusació.