ELECCIONS GENERALS 2019

Podem presenta el seu programa per fer complir la Constitució

Iglesias desafia els partits autodenominats "constitucionalistes" a debatre les mesures per aplicar la Carta Magna

Els morats plantegen una reforma fiscal que, en una legislatura, permeti recaptar 40.000 milions d'euros més

undefined47675621 pablo iglesias190408110956

undefined47675621 pablo iglesias190408110956 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El secretari general de PodemPablo Iglesias, va tornar a l’activitat política fa dues setmanes amb la Constitució a la mà. Ara, els morats han presentat el seu programa electoral en un format molt similar al de la Carta Magna. En un petit llibre que recull les principals propostes de cara a les eleccions generals, s’enumeren alguns de les articles de la Constitució, seguit d’una sèrie de mesures perquè es compleixin.

"Hem volgut dissenyar el nostre programa de Govern com un programa d’estricta aplicació dels articles que protegeixen a la gent", ha explicat Iglesias. En aquest sentit, ha acusat, com ja va fer en altres ocasions, el PP  i Cs d’utilitzar la Constitució com una "arma llancívola" per llançar contra la resta de partits. "Convidem els autodenominats constitucionalistes a debatre amb nosaltres sobre quines són les millors propostes perquè aquests articles es compleixin", ha afirmat.

Reforma fiscal

Notícies relacionades

Una de les principals propostes que ha defensat Iglesias ha sigut la reforma del sistema fiscal perquè compleixi els "principis d’igualtat i progressivitat". Després de la lectura de l’article 31.1 de la Constitució, el líder de Podem ha assenyalat algunes mesures com la recuperació de 60.000 milions d’euros del rescat bancari, la creació d’un impost per a les grans fortunes, eliminar els paradisos fiscals interiors en forma de privilegis o impulsar la Taxa Google i la Taxa Tobin

Els morats esperen que aquesta reforma dels impostos permeti reduir la bretxa fiscal amb la Unió Europea a la meitat en el termini de quatre anys i taxen l’augment d’ingressos en uns 40.000 milions d’euros.  No obstant, apunten que aquest increment no anirà dirigit a reduir el dèficit públic sinó a sostenir les inversions socials més importants.