'CAS ITV'

Oriol Pujol surt de la presó

La Generalitat va concedir la setmana passada el tercer grau al fill de l'expresident després de dos mesos del seu ingrés a la presó

cdb0153d-bed7-449c-bb9b-7ea167839e22-hd-web vid 29 090814 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exdirigent de CDC Oriol Pujol Ferrusola ha sortit aquest divendres de la presó de Brians 2 després de poc més de dos mesos des del seu ingrés per complir la condemna de dos anys i mig de presó que li va imposar l’Audiència de Barcelona per hacer cobrat comissions il·legals en l’adjudicació d’estacionsd’ITV.

La setmana passada, la Secretaria de Mesures Penals de la Conselleria de Justícia va concedir a Pujol el tercer grau penitenciari, i per això a partir d’aquest dijous serà traslladat a un centre de règim obert, on només haurà d'anar a dormir cada dia, excepte els caps de setmana.

El fill de l’expresident de la Generalitat va ingressar el 17 de gener a Brians 2 per complir la condemna per tràfic d’influències, delicte continuat de suborn i falsedat en document mercantil pel 'cas ITV', una pena que ell va acceptar després d’arribar a un pacte amb la fiscalia.

El també exdiputat de CiU al Parlament previsiblement serà traslladat, al ser de Barcelona, al mòdul de règim obert de Brians 1 o als centres oberts de Barcelona: Trinitat i secció oberta de Wad Ras.

Tercer grau

Notícies relacionades

El tercer grau suposa la sortida del pres durant el dia per treballar o fer activitats formatives o de tractament encaminades a la seva reinserció. Pujol haurà de tornar a la presó a dormir i haurà de quedar-s’hiun mínim de vuit hores. Durant aquest temps, el personal de tractament mantindrà la supervisió sobre el seu cas amb entrevistes de seguiment i els controls corresponents.

El cap de setmana podrà ser a casa seva i tornar a la presó diumenge a la nit.