NÚMERO DOS DE CASADO

Suárez Illana: «A Nova York es permet l'avortament després del naixement»

El popular segura que «s'ha d'ajudar les dones que han de decidir si volen ser mares d'un nen viu o mort»

«Els neandertals també l'utilitzaven, el que passa és que esperaven que naixés i llavors li tallaven el cap», assevera sobre l'avortament

jregue47531828 madrid 28 03 2019  politica    el presidente del pp y candid190328131216

jregue47531828 madrid 28 03 2019 politica el presidente del pp y candid190328131216

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El número dos del PP per Madrid, Adolfo Suárez Illana, ha defensat aquest dijous als micròfons d’Onda Cero que “s’ha d’ajudar les dones que han de decidir si volen ser mares d’un nen viu o mort”, i ha assegurat que a Nova York “s’acaba d’aprovar una llei per la qual es permet l’avortament després del naixement”.

La llei de salut novaiorquesa, aprovada el 22 de gener, ni de bon tros empara l’assassinat (“l’avortament després del naixement”), el que estableix és que es podrà avortar en la recta final de l’embaràs, és a dir, després de les 24 setmanes, si es compleixen dos supòsits: que la vida de la mare “corri perill” o que el fetus “no sigui viable”. Si no s’acrediten aquestes dues premisses, el termini per avortar es manté en les 24 setmanes.

Suárez Illana ha afirmat que l’avortament "s’emporta 100.000 vides a l’any" i creu que és "una salvatjada" que "no es faci res per reduir aquestes xifres". Per a això diu que el que s’ha de fer és que "quan una dona té dubtes sobre si tenir un fill o no, l’Estat hi ha de ser per ajudar-la".

“El que no és un embrió, és un tumor”

“El que no és un embrió, és un tumor. Això està clar. Si vostè no toca aquest embrió, acaba sent un paisà amb barba com vostè o una senyora meravellosa com la que tenim al davant. Això és una vida, de ben segur. Si no ho toquem, això acaba sent una vida. Això és inqüestionable”, ha començat, i ha censurat: “Que em diguin que es pot matar abans o després, doncs miri, escolti, els neandertals també ho utilitzaven, el que passa és que esperaven que naixés i llavors li tallaven el cap”.

Suárez Illana ha etzibat que el PP no porta en el seu programa electoral per al 28-A la reforma de llei de terminis de l’avortament perquè respon que, "no hi ha consens". "A Espanya aproximadament un 80% veu amb bons ulls l’avortament i hi ha una tendència favorable. Jo no soc d’aquesta tendència, estic en minoria i ho he de reconèixer. La meva feina s’ha de basar a canviar la tendència", ha dit, i ha conclòs que "tot el que afavoreixi la mort ha de ser excepcional".

En qualsevol cas, la llei de protecció a la maternitat que aprovarà el PP si guanya les pròximes eleccions generals farà que "en alguns aspectes" es modifiqui la llei de l’avortament, segons el secretari general del PP, Teodoro García Egea, que va acudir aquest diumenge a la ‘Marxa per la vida’ que se celebrava a Madrid contra l’avortament, convocada per la Plataforma Sí a la Vida. 

El PP el matisa

Notícies relacionades

El vicesecretari d’Organització del PP, Javier Maroto, ha sortit al pas de les polèmiques declaracions i ha deixat clar que el seu partit no farà propostes sobre aquest tema fins que es pronunciï el Tribunal Constitucional. “No farem propostes sobre l’avortament mentre aquest assumpte estigui pendent del Tribunal Constitucional. Sí que proposem una llei de maternitat perquè totes les dones que lliurement decideixin ser mares ho puguin fer amb tots els ajuts laborals, econòmics i fiscals”, ha assegurat a Twitter.