L'AGENDA SOCIAL DEL PP

Casado advoca per derogar la llei de l'avortament per tornar a la de supòsits

Sobre la violència masclista, el líder del PP rebutja les polítiques que "defensin totes les dones o que intentin criminalitzar tots els homes"

casado-aborto / periodico

4
Es llegeix en minuts
Efe

El president del PP, Pablo Casado, s’ha mostrat partidari de derogar l’actual llei de l’avortament de terminis, aprovada el 2010, i tornar a la de supòsits aprovada el 1985 pel Govern de Felipe González, que creu que era "de consens" i que "no hi havia cap necessitat de canviar".

En una entrevista amb Efe, Casado ha dit que més que fer modificacions en l’actual llei la canviaria sencera, ja que la derogaria i tornaria a la llei que creu que tenia cohesió social i que, tot i que va ser aprovada per un Govern socialista, després va respectar el de José María Aznar.

La llei del 1985 va despenalitzar l’avortament en els supòsits de violaciórisc per a la salut física i psíquica de la mare malformació al fetus, mentre que la del 2010, en vigor, permetl’avortament lliure en les 14 primeres setmanes de gestació.

"Estratègia divisiva"

Segons el parer de Casado, l’esquerra, amb la seva "estratègia divisiva", va canviar la llei de l’avortament perquè, ja que no podien legislar i gestionar l’economia, es van dedicar a "dividir" els espanyols en qüestions com memòria històrica, avortament, eutanàsia.

Al contrari, el PP aposta per una cultura "progressista" a favor de la vida, a més perquè Espanya és un país amb un "hivern demogràfic" que posa en risc el sistema de pensions, així com el sistema de salut, i de prestacions públiques, ha advertit.

"Crec que hem de fer una anàlisi de quina societat estem construint i, sobretot, que això a l’esquerra li surt molt malament, si volem finançar les pensions i la salut hem de pensar en com tenir mes nens i no com els avortem", ha afirmat referent a això.

Ajuts a la maternitat

En tot cas, Casado ha considerat que a Espanya seria millor deixar de preguntar per la llei de l’avortament i començar a fer-ho per ajuts a la maternitat, a la conciliació, a l’emancipació, a la vivenda, o ajuts fiscals per tenir nens.

Perquè el dia de demà, quan es vegi que queda el sistema de pensions i el sistema de salut, llavors "alguns que ens diuen tan protectors de la cultura de la vida comencen a pensar que teníem raó", ha conclòs.

Casado ha puntualitzat que la llei que va proposar l’exministre de Justícia Alberto Ruiz Gallardón, i per la qual finalment va dimitir, és una normativa que "anava més enllà" de tornar a la del 1985, per això tot i que aquesta proposta compta amb el seu "respecte" no és equiparable al que plantejaria ara el PP.

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Respecte de la violència masclista, el dirigent conservador ha rebutjat polítiques que "defensin totes les dones o que intentin criminalitzar a tots els homes".

"No acceptem aquesta col·lectivització que diu que les dones són víctimes per ser-ho i els homes agressors per ser-ho", assenyala Casado, que es defineix com a feminista si el feminisme és defensar i respectar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

Segons la seva opinió, "no s’ha de tractar de polítiques de dones", sinó veure les dones que tenen problemes, "no pel fet de ser-ho, sinó per la seva circumstància particular". "És compatible –assenyala Pablo Casado– una defensa sense fissures de la lluita contra aquesta xacra social sense necessitat de criminalitzar l’home per ser-ho o victimitzar la dona per ser-ho".

Pacte d’Estat

El dirigent del PP remarca que, en lloc d’aquestes polítiques que consideren víctimes a totes les dones i agressors a tots els homes, s’han de "dedicar tots els esforços a les dones que han sigut víctimes, o que poden ser-ho, i tota la càrrega penal, inclosa la presó permanent revisable, contra aquells homes que han pogut ser agressors".

El Partit Popular no només està compromès en combatre la violència contra les dones, diu Casado, sinó que va ser el primer partit en llançar un pla nacional d’erradicació d’aquesta xacra social i el primer partit en liderar un pacte d’Estat per acabar amb això una vegada per sempre.

"De l’esquerra ni una lliçó sobre això, perquè hem fet molt més que ells", afirma el líder del PP.

Segons el seu parer, és una incoherència que l’esquerra s’emboliqui en la bandera de la lluita contra la violència contra les dones i no obstant estigui en contra de la presó permanent revisable, perquè els violadors i assassins que han maltractat o matat les seves parelles quan surten al carrer reincideixen.

Memòria històrica

Pel que fa a la memòria històrica, ha criticat l’actual normativa perquè és bo que qualsevol persona que busca els seus familiars tingui el recolzament de les institucions, però no amb lleis que intentin "reestructurar els afectes, o la història, o reescriure el que va passar, que massa cruel va ser".

Notícies relacionades

I ha reclamat una llei que tingui mesures puntuals en les quals els recursos públics s’utilitzin per a aquestes famílies i no "per intentar dividir els espanyols".

Segons Casado, sempre hi ha hagut ajuts per treure de les cunetes les víctimes del franquisme i de la guerra civil, des que hi ha democràcia, però creu que amb els Govern socialistes la major part d’aquest pressupost anava a "accions publicitàries, o a simposis, o a qüestions divulgatives més que a l’ajuda directa".