Vinculació amb el 'cas Villarejo'

Marlaska demana "responsabilitats polítiques" després del robatori d'un telèfon amb dades d'Iglesias

El ministre critica la "utilització malintencionada, fraudulenta i partidista de les institucions de l'Estat"

undefined45896001 graf8646  madrid  14 11 2018   el ministro del interior  fer181115103716

undefined45896001 graf8646 madrid 14 11 2018 el ministro del interior fer181115103716 / JuanJo Martin

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat aquest dijous que ha arribat el moment que es demanin "responsabilitats polítiques" als anteriors dirigents d’aquest departament ministerial per la suposada vinculació del 'cas Villarejo' i la sostracció d’un telèfon amb informació del líder de Podem.

"És una vergonya que suposadament s’hagin pogut utilitzar institucions de l’Estat amb finalitats absolutament abjectes", ha comentat Grande-Marlaska en una entrevista a 'Espejo Público'. Segons ell, "ha arribat el moment de reclamar alguna responsabilitat política", respectant la presumpció d’innocència i la investigació judicial, amb les seves possibles responsabilitats penals.

Al ser preguntat si aquestes responsabilitats polítiques s’havien de demanar als equips d’Interior liderats per Jorge Fernández Díaz o Juan Ignacio Zoido, els dos ministres del PP, Grande-Marlaska ha respost que "evidentment" es referia als qui dirigien el ministeri abans que ell. "Independentment de la presumpció d’innocència, el que estem veient, en el dia d’avui, està exigint alguna mena de responsabilitat política", ha insistit.

Casos "greus"

Notícies relacionades

El titular d’Interior ha qualificat de "greus" els casos instruïts a l’Audiència Nacional com ara l’operació Kitchen, la sostracció amb fons reservats per part de la policia de material sensible de l’extresorer del PP Luis Bárcenas sense coneixement previ dels jutges. "Obeeix a una utilització malintencionada, fraudulenta i partidista de les institucions de l’Estat", ha assegurat. 

Grande-Marlaska ha afegit que, des de la seva experiència, "el conjunt de policies nacionals no obeeixen a aquesta instrumentalització del poder polític". En aquest sentit, ha dit que l’única instrucció que ha donat pel que fa a la investigació sobre l’organització criminal que pivotava sobre el comissari empresonat José Manuel Villarejo és que la Unitat d’Afers Interns tingui els mitjans per treballar amb independència sota l’autoritat de jutge i els fiscals.