ELECCIONS GENERALS

Aznar, contra Vox: «A mi, mirant-me a la cara, ningú em parla de 'dreteta covarda', perquè no m'aguanten la mirada»

L'expresident crida al vot útil de la dreta i diu que «això no va de repartir armes sinó d'ajuntar vots»

En un míting a València, assegura que s'identifica amb el PP de Casado i diu que el sistema està en risc

077df65d-f656-4577-8382-62b6ff16c704-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Contra Vox. L’expresident del Govern José María Aznar va centrar aquest dimecres la seva intervenció en un míting a València en el partit ultradretà i es va regirar contra el tracte que el partit de Santiago Abascal li dona habitualment al PP.

“A mi, mirant-me a la cara, ningú em parla de ‘dreteta covarda’, perquè no m’aguanten la mirada”, va assenyalar en un petit però entregat auditori al Centre Cultural La Petxina de València. L’aforament, d’una mica menys de 300 persones, es va omplir i diverses desenes de persones es van haver de quedar dretes.

A més, el president de la FAES va fer una crida “a la responsabilitat” del votant de centredreta per concentrar el vot en el PP i va aprofitar per atacar Vox un altre cop. “No es tracta de repartir armes, sinó d’ajuntar vots”, va apuntar fent referència a la recent proposta d’Abascal.

“Faig una crida des de la meva autoritat moral perquè se’m reconegui, des dels meus anys i la meva experiència com a president, apel·lo a la responsabilitat del votant de centredreta perquè voti el PP i només el PP”, va reclamar. Aznar també va advertir que a l’espai del centreesquerra s’està concentrat el vot en el PSOE perquè “els podemites chavistes es van ensorrant”.

Aznar, que també va remarcar que se sent representat pel nou PP de Pablo Casado, va afirmar que “quan es va dividit a unes eleccions es tenen moltíssimes possibilitats de perdre-les”. I va dir que en una cita que va qualificar d’“existencial”, o es concentra el vot en el seu partit o es corre “el risc no només de no guanyar”, sinó que “marxin” la Transició, la Constitució i “la continuïtat històrica d’Espanya”.

Missatge sobre Catalunya

Notícies relacionades

L’expresident també li va posar deures al futur Govern i, fent referència a Catalunya, va dir que el primer que haurà de fer és “afrontar, inhabilitar i desarticular el cop d’Estat que encara no ha deixat de donar-se a Espanya”.

L’atac d’Aznar a Vox arriba tot just quatre mesos després que demanés, també a València, una confluència dels tres partits de dreta per “treure el PSOE” de la Moncloa.