eleccions del 26-M

Pablo Bustinduy renuncia com a candidat de Podem a les europees

La professora universitària María Eugenia Rodríguez Palop el substituirà com a cap de llista al Parlament Europeu

El diputat continuarà col·laborant amb la formació morada per construir una Europa allunyada de l'"austeritat"

20190321 430108 bustinduyeuropease 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Podem ha informat aquest dijous que Pablo Bustinduy els ha comunicat la seva intenció de deixar la primera línia de la política institucional, i ha anunciat que la professora universitària María Eugenia Rodríguez Palop el substituirà com a cap de llista al Parlament Europeu. Bustinduy, que ha ajudat a convèncer l’especialista en drets humans perquè lideri el projecte en les eleccions del 26 de maig, continuarà al capdavant de la Secretería Internacional del partit. 

A través del seu compte de Facebook, Bustinduy ha anunciat que, després d’"una decisió molt difícil", no continuarà en política en aquest nou cicle que s’obre després del’avançament electoral. El politòleg madrileny, pròxim al corrent errejonista, ha reconegut no tenir"l’enteresa  ni les forces necessàries per assumir una responsabilitat pública tan important" com ser cap de llista als comicis europeus.

"No puc sentir-me més afortunat i més honrat d’haver pogut dedicar els últims 5 anys de la meva vida a defensar allò en què crec de la millor forma que he sabut", assegura Bustinduy en un text en què agraeix a tots els seus companys, especialment als de la Secretaria Internacional de Podem, la feina feta. 

Després de la seva renúncia, serà Rodríguez Palop qui lideri les llistes al Parlament Europeu. "La candidatura europea quedarà a les millors mans imaginables", apunta Bustinduy. A més, la seva marxa de la primera línia de la política no li impedirà "continuar col·laborant dins de la formació morada per construir el subjecte democràtic europeu que planti cara a l’Europa del’austeritat i a la barbàrie".

S’acomiada afirmant que continuarà "treballant des d’un lloc més tranquil per aconseguir un país millor" i que "allà on hi hagi algú dedicant-se a aquesta tasca" hi veurà "sempre el rostre d’un ésser amic".

Nova candidata a les europees

Rodríguez Palop, professora de Dret a la Universitat Carles III de Madrid i especialista endrets humans ha acceptat ser cap de llista per als comicis europeus. Fins ara havia assessorat el grup parlamentari d’Units Podem al Congrés però, segons apunten des de la formació morada, Bustinduy ha aconseguit convèncer-la perquè passi a formar part activa del partit de Pablo Iglesias.

La nova candidata ha agraït la confiança dipositada en la seva persona i ha afirmat que, "davant del’extrema dreta", continuarà construint una "Europa per a tots, sense murs, feminista i ecologista." A més, Rodríguez Palop ha llançat, a través de Twitter, un agraïment a Bustinduy per la seva feina en els últims cinc anys. "Ens has deixat molt ben marcat el camí", admet. 

Notícies relacionades

 

La formació morada també ha volgut reconèixer a l’actual diputat tota la seva feina: "Des del respecte a les raons personals que ha explicat, li donem les gràcies per la sevafeinagenerositat i compromís".

Temes:

Podem