ANUNCI A LES XARXES SOCIALS

Irene Montero anuncia que està embarassada d'una nena

La petita serà la seva tercera filla amb Pablo Iglesias, després del naixement dels bessons

20190313 429095 embarazomonteroe 1 1 / periodico

3
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La família d’Irene Montero i Pablo Iglesias creix. Montero ha anunciat a les xarxes socials que està embarassada d’una nena. La petita serà la tercera filla de la parella, números 1 i 2 de Podem. Un embaràs que ja va insinuar de manera involuntària una companya de partit. 

"Ahir a Noelia Vera li va jugar una mala passada el subconscient en una roda de premsa, però no va ser pel llenguatge inclusiu, sinó per ser amiga abans que portaveu. Ella ja sabia que la família creix. El Leo i el Manuel tindran una germana. Estem bé, contentes i preparades per cuidar-nos molt i alhora donar el millor de nosaltres en aquests mesos decisius", ha afirmat a Instagram, en un text que ha acompanyat amb una foto en què apareix ella amb Vera.

La relliscada de Noelia Vera va ser dimarts passat quan la portaveu de Podem va afirmar en una roda de premsa que Pablo Iglesias "està cuidant els seus fills i les seves filles amb pràctiques feministes". Fins aquest dimecres es desconeixia que Irene Montero i Pablo Iglesias tinguessin cap filla, només dos nens, que van néixer al juliol als sis mesos de gestació.

Els nens van estar més de quatre mesos hospitalitzats.Iglesias (40 anys) i Montero (31 anys) van reaparèixer el 3 de setembre per agrair individualment a tots aquells que "els van acompanyar" en la recuperació dels bessons al llarg del temps que van estar ingressats a l’Hospital Gregorio Marañón.

Ho van fer a través d’un missatge a Facebook en el qual van posar de manifest la importància que ha tingut la sanitat pública en la recuperació. "Tot ha sigut possible gràcies a un equip de professionals de la sanitat pública a més de l’afecte i el recolzament de la nostra gent", van assenyalar.

Maternitat i paternitat

Montero ha declarat aquesta tarda en el programa 'Más vale tarde', de La Sexta, que ara té "tres poderoses raons per millorar la societat". "La gent no té fills, perquè la vida és molt difícil", ha afirmat en el programa de Mamen Mendizábal.

Podem ha fet bandera dels permisos de paternitat i maternitat iguals i intransferibles. Així, Montero i Iglesias van decidir donar exemple. Els dos dirigents es van repartir la baixa per cuidar-se dels seus dos primers fills a parts iguals. La portaveu parlamentària va ser la primera a disfrutar de tres mesos amb els petits, des de finals de setembre fins a la seva tornada al desembre.

Després de la tornada de la número dos morada, Iglesias va començar el seu permís de paternitat.  Des d’aleshores, Podem s’ha enfrontat a la seva pitjor crisi des que es va fundar, la marxa d’Íñigo Errejón a Más Madrid, i a un avançament electoral. Malgrat el moment delicat del partit, Iglesias s’han quedat cuidant-se dels seus fills. Una tasca en la qual es mantindrà ocupat fins al pròxim 23 de març, data triada per a la seva tornada. 

El lideratge de Podem

La notícia, totalment inesperada, arriba en un moment en què el lideratge de Podem està en l’aire. Els morats esperen amb ànsia la tornada de Iglesias per encarar les eleccions del 28-A. No obstant, el temps del fundador del partit sembla que estar arribant a la seva fi. En una entrevista aTVE, Montero va assegurar que "aviat" serà una dona la que ocupi la secretaria general. Ningú dins de Podem discrepa amb aquesta idea. 

Notícies relacionades

Montero encapçala totes les enquestes per liderar el partit després de la celebració d’un futur Vistalegre III en què la militància triarà els seus màxims representants. No obstant, encara no hi ha data per a aquesta cita que, en tot cas, no podria ser més tard del febrer del 2021

Quin serà el moment triat per realitzar aquest relleu, ja planificat, és una incògnitaSobre la taula hi ha diverses hipòtesis. En el cas que la demoscòpia es compleixi i Podem caigui fins a la quarta força política, els morats podrien celebrar un Vistalegre III pocs mesos després dels comicis per insuflar il·lusió entre els afiliats. A més, de cara a una possible repetició electoral, Podem disposaria d’un nou candidat. Només un pacte de governabilitat amb el PSOE podria mantenir Iglesias en el càrrec de secretari general fins a l’any 2021