Sèrbia i Espanya no reconeixen Pristina

Borrell, des de Belgrad: els casos de Catalunya i Kosovo no són comparables

El ministre afirma que aquestes equiparacions "cauen en sac foradat, no tenen cap pes"

zentauroepp46867982 ame9823  montevideo  uruguay   07 02 2019   el ministro de a190210143718

zentauroepp46867982 ame9823 montevideo uruguay 07 02 2019 el ministro de a190210143718 / Sarah Yanez-Richards

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre d’Afers Exteriors, la UE i Cooperació, Josep Borrell, ha afirmat aquest dimecres a Belgrad, junt amb el seu homòleg serbi, que la situació de Catalunya no és comparable amb el cas de Kosovo.

"Aquestes comparacions cauen en sac foradat, no tenen cap pes, tot i que als partidaris de la independència de Catalunya els agraden", ha dit en roda de premsa juntament amb Ivica Dacic, amb qui s’ha reunit durant la seva visita a Sèrbia.

Dacic, per la seva banda, ha dit que tot els separatismes han estat guiats per actes unilaterals. "No volen diàleg, i per això és inacceptable", ha dit, segons l’agència local Beta.

Borrell ha dit que ha convidat Dacic a obrir un consolat a Barcelona, ja sigui general o honorari. "És bo tenir institucions que ajudin les relacions bilaterals", ha assenyalat.

Notícies relacionades

El ministre espanyol s’ha reunit també amb el president serbi, Aleksandar Vucic, i amb la primera ministra, Ana Brnabic, per enfortir les relacions polítiques, comercials i culturals, segons ha explicat en el seu compte de Twitter. "Animem Sèrbia a avançar en les reformes per a la seva integració en la UE", ha assenyalat.

En un moment de noves tensions entre Sèrbia i Kosovo –que ni Madrid ni Belgrad reconeixen com a Estat–, el ministre espanyol ha insistit que Espanya creu fermament en el diàleg com la millor fórmula per superar els contenciosos pendents que encara afecten la regió. La prova, segons el seu parer, ha sigut la firma i desenvolupament de l’Acord de Prespa entre Grècia i Macedònia del Nord.