ELECCIONS DEL 28-A

Romeva serà el candidat d'ERC al Senat

La decisió es coneix després d'anunciar que Junqueras serà el cap de cartell de les generals

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exconseller d’Exteriors i processat pel referèndum de l’1-O al Tribunal Suprem, Raül Romeva, serà el candidat d’ERC al Senat en les eleccions generals del pròxim 28 d’abril, segons ha avançat aquest dimarts l’Agència Catalana de Notícies (ACN) i ha confirmat EL PERIÓDICO.

Aquesta decisió dels republicans s’ha conegut dies després que s’anunciés que Oriol Junqueras encapçalarà les candidatures del partit per al Congrés i per al Parlament Europeu.

La designació de Romeva arriba, a més, després que la seva companya, Diana Riba, acceptés ser la número dos de la llista d’ERC en les europees, per darrere de Junqueras.

Esquerra ratificarà els nomenaments al consell nacional del partit, que està previst que es reuneixi dijous a la tarda i que ha de validar totes les llistes dels republicans als comicis del 28-A.

D’ICV a ERC

Romeva va començar la seva militància política a ICV, partit amb què va ser eurodiputat durant 10 anys i del qual es va donar de baixa, amb l’argument que, entre altres qüestions, s’havia fet independentista després de considerar que era impossible un millor encaix de Catalunya amb la resta d’Espanya.

Notícies relacionades

Després d’un breu període allunyat de la primera línia, va ser el cap de llista de JxSí a les eleccions de setembre del 2015, després de les quals va ser situat al capdavant de la Conselleria d’Exteriors; després de ser cessat pel 155, va ser a les llistes d’ERC a les catalanes de desembre del 2017 i va obtenir un escó al Parlament, però el Tribunal Suprem el va suspendre després de confirmar-se el seu processament.

Mentre que Junqueras, si és elegit diputat, haurà de triar entre l’escó al Parlament o el del Congrés, Romeva podria compatibilitzar tots dos en el cas que aconsegueixi l’acta de senador.