Anar al contingut

després de la decisió de la jec

El Govern: "Volem unes eleccions tan netes com sigui possible"

Celaá reconeix que va modular el seu llenguatge en les rodes de premsa després de la reclamació del PP i Cs

"Tothom s'ha de sentir ben tractat" i "el més assenyat" és no parlar de forces polítiques, explica

El Periódico / Agencias

El Govern: "Volem unes eleccions tan netes com sigui possible"

JOSE LUIS ROCA

La ministra portaveu del Govern, Isabel Celaá, s’ha mostrat aquest dimarts "preocupada" pels ‘fakes’ i els atacs cibernètics. Ha reconegut que hi ha atacs cibernètics "a tota hora" i que el Govern treballa perquè les pròximes eleccions generals siguin "tan netes com sigui possible". Sobre la decisió de la Junta Electoral Central que permet al Govern continuar fent les rodes de premsa dels divendres, la ministra portaveu ha assenyalat que hi ha una "obligació democràtica d’informar". No obstant, ha reconegut que, després de la reclamació del PP i Cs, va modular el seu llenguatge perquè "tothom s’ha de sentir ben tractat" i "el més assenyat" és no parlar de forces polítiques "quan tenia preguntes d’aquesta naturalesa".

 
Precisament, el portaveu adjunt del Grup Popular al Congrés Rafael Hernando ha explicat que la seva formació està estudiant la possibilitat de recórrer al Constitucional la suspensió de les rodes de premsa posteriors al Consell de Ministres després del rebuig per part de la Junta Electoral Central (JEC). "Estudiarem de quina forma anem al Tribunal Constitucional davant un Govern que ha estat aprovant decrets al llarg d’aquest temps", ha remarcat a Telecinco. El secretari general dels populars, Teodoro García Egea, també s’endinsava en aquesta tesi a La Sexta: "Ara vol esmenar tota la inacció de nou mesos [...], compensar això amb el Consell de Ministres".

¿Adoctrinament a les aules? 

Respecte a l’acusació al Govern per part del PP Ciutadans de permetre l’adoctrinament en l’educació catalana, la ministra ha recordat que hi ha "tots els recursos legals i constitucionals per preservar el dret a l’educació de qualsevol alumne en qualsevol part del territori" i ha criticat que ella "no feia ni un mes" que era en el càrrec quan ja se l’acusava, "de manera desmesurada", d’inacció en relació amb l’adoctrinament. 

"Ens hem trobat amb un mantra permanent" sobre l’assumpte, ha manifestat, qüestió que, segons ha dit, no només es produeix respecte al sistema educatiu a Catalunya, sinó també a València i ara a les Balears".

"Si hi ha males pràctiques, observem-les, però parlar d’adoctrinament en global com si fos un origen de la crisi catalana... A la crisi catalana no hi ha els nens, hi ha els grans", ha acabat.

Crítiques al PP per l’11-M

La també ministra d’Educació i FP ha qualificat de "preocupant" que el president del Partit Popular, Pablo Casado, "insinuï" sobre els atemptats de l’11-M "que tota la veritat no està a la vista". "És lamentable que es continuï polititzant", segons la seva opinió.

Celaá ha dit que no sap "a què es refereix" Casado quan diu que "s’ha de conèixer tota la veritat", ja que hi ha "una sentència" i "una veritat jutjada". "Està jutjada, es va investigar per la Policia Nacional" i va ser "exemplar" per a moltes policies del món, ha conclòs.