CRISI PER LES LLISTES

Artadi nega que hagin buscat empetitir el PDECat "Puigdemont és el PDECat"

L'encara consellera de la Presidència assegura que JxCat no farà política de bloqueig al Congrés

zentauroepp47305916 pla mig del conseller de territori  dami  calvet  i la conse190311124747

zentauroepp47305916 pla mig del conseller de territori dami calvet i la conse190311124747 / Marta Lluvich

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera de la Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi, ha negat aquest dilluns que en la confecció de les llistes a les generals, municipals i europees hagin buscat la desaparició del PDECat, després de les queixes manifestades pel sector moderat de la postconvergència per la seva relegació en les llistes.

"Puigdemont és el PDECat. Turull, Rull, Forn són el PDECat, i també altres persones destacades del Govern, com Calvet i Buch", ha manifestat Artadi en declaracions a Catalunya Ràdio.

Segons l’encara consellera, que es presentarà a les municipals de Barcelona com a número dos, no han intentat empetitir l’espai del PDECat però sí buscar la màxima unitat entre aquest partit, JxCat i la Crida, i ha argumentat que si persones com Carles Campuzano i Jordi Xuclà no estan en les llistes a les generals és perquè s’han de buscar nous lideratges: "A Campuzano el conec des de fa temps, i tinc molt bona relació amb ell, i a més li agareixo la feina que ha fet. Però quan anava de diputat les primeres vegades jo no el podia votar perquè era menor d’edat".

La consellera també ha anunciat que intensificarà els contactes per intentar sumar a la candidatura de les municipals Ferran Mascarell –"seria un gran valor"–, però veu més difícil que s’hi pugui incorporar Jordi Graupera per la seva aposta per les primàries.

Al Congrés

Notícies relacionades

Artadi ha assegurat que JxCat no farà política de bloqueig al Congrés perquè el que intentaran és "desbloquejar" el conflicte entre Catalunya i la resta d’Espanya exigint que es respecti el dret a l’autodeterminació, entre altres aspectes.

No obstant, ha afegit: "No entendríem anar a Madrid a pactar temes sectorials a hores d’ara. El conflicte és obvi", ha recalcat, després d’argumentar que la política a les Corts ha de passar per donar una solució política a un conflicte que, segons el seu parer, és polític, després d’anys d’inestabilitat.