TENSIONS INTERNES

Campuzano lamenta que el PDECat no hagi celebrat primàries i denuncia "xantatge emocional"

El fins ara portaveu del partit al Congrés ha criticat el "no a tot" a Madrid

Càrrega contra el veto als comptes de Sánchez decidit per la cúpula postconvergent

zentauroepp45999113 barcelona 23 11 2018 entrevista al potavoz del pdecat en con190311090750

zentauroepp45999113 barcelona 23 11 2018 entrevista al potavoz del pdecat en con190311090750 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

En declaracions a SER Catalunya, el fins ara portaveu del PDECat al Congrés, Carles Campuzano, ha lamentat la falta de debat en el partit sobre les idees que s’han de defensar a Madrid, i ha reclamat que hagués sigut positiu haver celebrat eleccions primàries per escollir el cap de llista a les generals. Campuzano no repetirà en les llistes, segons el que es va acordar ahir al consell nacional del partit.

"He intentat practicar al Congrés un sobiranisme exigent, ambiciós, però que tingui una enorme vocació de ser útil i eficaç, per una solució política acordada sobre el conflicte i no renunciï a defensar els interessos socials i econòmics de la societat catalana que es decideixen en política espanyola, i clarament contrari al ‘no a tot’ i al bloqueig; no hi ha alternativa a l’acord", ha esgrimit. Campuzano ha tret pit de la decisió de recolzar la moció de censura contra Rajoy.

Notícies relacionades

"Hauria sigut més intel·ligent facilitar l’inici de la tramitació [dels Pressupostos] per donar temps al diàleg que s’havien iniciat entre la Generalitat i el Govern, es va optar per una altra decisió, però el resultat obtingut no és gaire interessant per a cap objectiu del sobiranisme polític", ha denunciat.

A favor del diàleg

Campuzano ha mostrat la seva decisió de continuar defensant les seves posicions dialogants. I a la pregunta de si el PDECat és viu, ha respost que "necessita ser viu perquè molta gent reclama un sobiranisme serè i útil, que no es limiti a proclamar els seus objectius sinó que sigui capaç d’aconseguir-los". "El que veig és que necessita tenir més confiança en si mateix i defensar els seus ideals i valors", ha dit sobre l’estat de salut del PDECat. "Ha de poder tenir alguns debats –ara segurament no toca– però passat el 26 de maig, parar-se una estona i sense pressions ni xantatges emocionals de cap tipus, abordar els debats que faci falta".