CITIACIÓ AL SUPREM

Trapero declararà com a testimoni el 14 de març

L'exmajor dels Mossos, processat per rebel·lió a l'Audiència Nacional, podria negar-se a contestar totes les parts

zentauroepp42958617 madrid 16 04 2018 politica indagatorias en la audiencia naci181102095608

zentauroepp42958617 madrid 16 04 2018 politica indagatorias en la audiencia naci181102095608 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’excap dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero està citat a declarar en qualitat de testimoni en el judici pel procés independentista a Catalunya el pròxim 14 de març a les 16.00 hores.

La figura de Trapero ha sortit freqüentment a col·lació en les testificals que han tingut lloc aquesta setmana en el judici, sobretot per part dels caps de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que van participar en el dispositiu policial posat en marxa durant el referèndum independentista de l’1 d’octubre del 2017.

[Segueixi aquí en directe en 'streaming' el judici al procés]

Per l’actuació dels Mossos aquell dia i el 20 de setembre Trapero està acusat de rebel·lió a l’Audiència Nacional, que és el tribunal que jutjarà en els pròxims mesos el paper de la policia autonòmica durant el procés independentista. Per això, i ja que el que declari el pot perjudicar en aquesta causa, hi ha la possibilitat que no contesti totes les parts al Tribunal Suprem.

Petició d’11 anys

Notícies relacionades

La Fiscalia demana per al major 11 anys de presó per rebel·lió, igual que per als excaps polítics dels Mossos, Pere Soler i César Puig. Per a la intendent Teresa Laplana se sol·liciten quatre anys de presó pel delicte de sedició.

El mateix dia que Trapero també està citat Josep Maria Jové, el que va ser número dos de l’exvicepresident Oriol Junqueras; el jutge i exsenador d’ERC Santiago Vidal, i el que va ser vicepresident del Tribunal Constitucional Carles Viver Pi i Sunyer.