els judicis del procés

Urkullu diposita a l'arxiu de Poblet els documents de la seva mediació en el procés

zentauroepp47164837 urkullu190228110330

zentauroepp47164837 urkullu190228110330

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’arxiu Montserrat Tarradellas del monestir de Poblet ha rebut una de les tres còpies de la documentació recopilada pel ‘lehendakari’ basc, Íñigo Urkullu, com a interlocutor del procés català, tal com ha confirmat aquesta institució aquest mateix dimarts. Aquestes dades seran conservades a l’arxiu i no seran públiques fins a la seva desclassificació.

Notícies relacionades

El dijous 28 de febrer el ‘lehendakari’ va detallar davant del Tribunal Suprem les seves gestions d’"intermediació" entre els governs espanyol i català, un procés en què creu que ni Mariano Rajoy ni Carles Puigdemont volien el 155 ni la DUI, tot i que les "pressions" sobre el Govern català perquè no convoqués eleccions hi van acabar desembocant.

Urkullu –que va declarar com a testimoni en el judici del procés a proposta de la defensa de l’exconseller de Territori Josep Rull– va explicar que va emprendre la seva tasca d’"enllaç" per aproximar Rajoy i Puigdemont en un conflicte català que temia que se’ls estava "escapant de les mans" i la va intensificar després del referèndum de l’1-O, especialment els dies previs al 27-O, en què el Parlament va aprovar la resolució sobre la DUI.