Els actuals diputats del PDECat s'imposen a les primàries de cara al 28-A

Campuzano, Xuclà i Nogueras podrien repetir a la llista, a l'espera del pacte amb la Crida

L'exlíder del partit, Marta Pascal, defenestrada per Puigdemont, s'imposa clarament a Osona

zentauroepp47153024 190227190524

zentauroepp47153024 190227190524

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

Les eleccions primàries per formar la llista del PDECat a les eleccions generals han elegit, entre d’altres, l’exlíder de la formació, Marta Pascal, per la comarca d’Osona. Pascaldefenestrada el juliol passat per ordres de l’expresident Carles Puigdemont, s’ha imposat clarament per 42 vots contra 15 del segon classificat.

Notícies relacionades

També s’han imposat amb claredat altres diputats com Carles Campuzano –la comarca del qual, el Garraf, i també la de l’Alt Penedès el proposa com a cap de llista per Barcelona a les generals ja que no s’han convocat primàries per encapçalar el cartell electoral; una proposta que només acceptarien canviar per la d’un dels presos independentistes– o Míriam Nogueras. En el cas del diputat per Girona, Jordi Xuclà, ha obtingut un resultat renyit a la seva comarca davant el líder comarcal, David Coromina. Amb tot, cap d’aquests resultats prefigura l’ordre final de la llista en les quatre províncies catalanes en les eleccions del 28 d’abril, perquè serà la direcció qui decideixi, i ho farà previsiblement també atenent el possible pacte amb la Crida Nacional per la República per situar alguns dels seus integrants en la candidatura, si fructifiquen les intenses negociacions dels últims dies per confluir entorn de la marca Junts per Catalunya, propietat de la postconvergència.

Rebuig intern a la Crida

Mentrestant, la Crida duu a terme una consulta als seus associats sobre si ha de presentar-se a les eleccions generals buscant una llista el més àmplia possible. Un sector intern, el de Junts per la República (JxR), ha fet un comunicat crític amb la segona de les preguntes de la consulta interna. Crític en definitiva amb la possibilitat d’un acord de la Crida amb el PDECat, una cosa que allunyaria a la recent nascuda associació del seu objectiu inicial de convertir-se en un paraigua de tot l’independentisme i no només un apèndix o aliat d’un partit. JxR probablement no recolzarà la llista que s’està configurant entre el PDECat i la Crida.