ELECCIONS AUTONÒMIQUES

Errejón fitxa Clara Serra com a número dos a la Comunitat de Madrid

La portaveu de Podem a l'Assemblea madrilenya es desmarca dels morats i es presentarà a les eleccions junt amb el cofundador

A la capital, Manuela Carmena pretén reeditar el seu actual equip de govern amb Marta Higueras i Rita Maestre

undefined43340010 clara serra igo errejn190228102415

undefined43340010 clara serra igo errejn190228102415 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Íñigo Errejón va decidir fa diverses setmanes presentar-se a les eleccions autonòmiques com a candidat de Más MadridMás Madrid, una plataforma impulsada per Manuela Carmena, en lloc de Podem, el partit que va ajudar a fundar. Ara toca construir l’equip que l’ajudarà a enfrontar-se a les urnes. Per a això, Errejón podrà recórrer a tots aquells que conformen l’anomenat ‘corrent errejonista’. Segons ha revelat la cadena SER, el primer fitxatge és Clara Serra, actual portaveu de Podem a l’Assemblea de Madrid. La diputada autonòmica es presentarà als pròxims comicis com a número dos d’Errejón. 

Comencen així els possibles transvasaments entre Podem i Más Madrid. La nova etapa oberta pel candidat madrileny sembla que atraurà aquells membres del partit morat més propers a Errejón. No obstant, aquesta situació provocarà un nou maldecap a la cúpula de Podem. Com ja va passar fa una mesos amb diversos regidors de l’Ajuntament de Madrid, els dirigents morats hauran de decidir si suspenen de militància o no aquells que es presentin en una candidatura diferent. De moment, els sis edils madrilenys que van decidir formar part del projecte de Carmena, al marge de Podem, es troben suspesos cautelarment

Si bé Clara Serra s’afegeix a Más Madrid, el nom de la seva germana, Isabel Serra, sona per encapçalar la llista de Podem a la Comunitat de Madrid. Si es confirma la seva candidatura, les dues germanes podrien arribar a haver d’enfrontar-se a les urnes. Sempre que no es produeixi un poc probableacord entre Más Madrid i Podem per presentar-se a les eleccions en coalició. 

Carmena repeteix equip

Notícies relacionades

La regidora de la capital vol revalidar l’alcaldia amb algunes de les persones que l’acompanyen des del 2015. Així, l’actual primera tinenta d’alcalde, Marta Higueras, ocuparà el número dos de la candidatura de Más Madrid. El següent lloc està destinat a Rita Maestre, portaveu del Govern municipal. 

La resta de persones que conformaran les candidatures d’Errejón i Carmena no es coneixeran fins aquest divendres. No obstant, les llistes estan pendents de ser ratificades en unesprimàries. El procés de votació començarà el12 de març i s’estendrà fins al18 del mateix mes. Un dia després es donaran a conèixer els resultats finals.