Eleccions del mes de maig

Carmena i Errejón presenten aquest dissabte Más Madrid en el seu primer acte

La plataforma per als comicis a l'Ajuntament i la Comunitat assegura que compta amb 10.000 voluntaris

carmena-errejon

carmena-errejon

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’alcaldessa de Madrid i el candidat a la Comunitat, Manuela Carmena i Íñigo Errejón, donaran aquest dissabte el tret de sortida conjunt a La Nave de Villaverde a la plataforma Más Madrid, que en aquest moment té 3.000 voluntaris i 10.000 inscrits.

Amb la posada de llarg de la plataforma "cívica i oberta" Más Madrid es vol visibilitzar l’impuls d’un projecte que "governi per al conjunt de la ciutadania, amb voluntat d’englobar els que pensen diferent, d’anteposar el que uneix al que separa" posant el sud de Madrid al centre.

Així ho traslladaran Carmena i Errejón als voluntaris i amics de Más Madrid que acudeixin dissabte a la trobada, en la qual tots dos "exposaran exemples concrets que justifiquin per què és necessari articular un projecte que expandeixi els assoliments i projectes de Cibeles a la Puerta del Sol".

Aliança Carmena-Errejón

El 22 de novembre passat Más Madrid irrompia en l’escena política madrilenya. Encapçalada per l’alcaldessa Carmena, es presentava com una plataforma oberta a persones, organitzacions i partits polítics, sense repartiment de quotes, sinó aportant la seva experiència i organització per construir una plataforma coral que representi el major nombre possible de madrilenyes i madrilenys, com recollia el seu manifest.

Carmena agraïa en un vídeo, gravat a la cuina de casa seva, l’empenta donada per la plataforma per animar-la a continuar en un projecte que "ha valgut la pena i cal finalitzar-lo" per "responsabilitat i il·lusió".

Dos mesos després, el 17 de gener, Errejón, fins aleshores candidat de Podem a la Comunitat de Madrid en les pròximes autonòmiques, anunciava que es presentava finalment sota les sigles de Más Madrid després d’arribar a un acord amb Carmena.

Notícies relacionades

En una carta conjunta, Errejón i Carmena defensaven que a Madrid hi ha "una majoria demòcrata i progressista que no vol ser arrossegada a l’enfrontament i el retrocés" i que reclama "un projecte que renovi la seva il·lusió i confiança que les coses es poden fer encara millor".

Per a això cal "obrir i sumar anant més enllà de les sigles: les forces polítiques del canvi són necessàries, la ciutadania i la seva creativitat són imprescindibles".