MOBILITZACIÓ

La Generalitat 'tanca' dijous per la vaga

Els consellers suspenen la seva agenda pública com a gest solidari amb l'aturada convocada per l'Intersindical-CSC

zentauroepp47022297 buch190219134148

zentauroepp47022297 buch190219134148 / Guillem Roset

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els membres de Generalitat han suspès la seva agenda pública d’aquest dijous per afegir-se a la vaga general convocada pel sindicat minoritari Intersindical-CSC. Tots els consellers, excepte el titular de Treball, Chakir el Homrani, que haurà "de fer el seguiment" de l’aturada, i de Miquel Buch, que haurà d’ocupar-se de les possibles "emergències" i qüestions de seguretat com a cap d’Interior; faran un gest solidari amb la convocatòria.

Buch ha assumit les funcions d’Elsa Artadia l’acabar la reunió del Consell Executiu, perquè la portaveu de l’Executiu català es trobava a Madrid en recolzament als acusats en el judici del procés, i ha destacat que l’equip deQuim Torra“respecta el dret a la vaga dels catalans” i que en aquesta ocasió són encara “més sensibles”.

ElParlamenttambé ha decidit ajornar el ple previst fins a la setmana següent i no hi ha cap activitat prevista en l’agenda de la Cambra catalana. 

Malgrat que la vaga general s’acull a motius estrictament laborals, a ningú se li escapa que s’ha fet coincidir amb la vista alTribunal Supremi que aquesta centrarà gran part del discurs. Sota el lema 'Sense drets no hi ha llibertat’, exigiran la derogació "completa" de la reforma laboral del PP del 2012, coincidint amb el setè aniversari de la seva aprovació, una norma que va ser recolzada per CiU al Congrés.

El sindicat independentista acompanya la demanda amb reivindicacions com l’aprovació d’un salari mínim interprofessional específic per a Catalunya de 1.200 euros, la recuperació de les lleis socials aprovades al Parlament i suspeses pelTribunal Constitucionali la plena igualtat de gènere als centres de treball.

Mobilitzacions

Notícies relacionades

L’aturada està avalada pels partits i les entitats sobiranistes i, a nivell laboral, la secunda el sindicat majoritari d’ensenyament USTEC-STEs, la sectorial d’Ensenyament de la CGT, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l’Assemblea en defensa de les Institucions Catalanes, Universitats per la República, Sindicalistes per la República i la IAC. Ni CCOO ni UGT s’han afegit a la proposta.

L’Intersindical-CSC ha convocat mobilitzacions entre les onze del matí i la una del migdia a les capitals de comarca, i a Barcelona s’han citat a les dotze del migdia a la plaça d’Universitat per protagonitzar una manifestació conjunta amb sindicats estudiantils. A les sis la tarda, tots els impulsors es concentraran als Jardinets de Gràcia i a les set ho faran a les capitals de província i Tortosa. També hi haurà marxes lentes de vehicles al llarg de la jornada.