Acordada per Rajoy

Els Reis entreguen les Medalles d'Or de Belles Arts 2017

Amb el guardó es distingeixen persones i entitats que han destacat en la creació artística i cultural

zentauroepp47012657 rey190218175324

zentauroepp47012657 rey190218175324 / Rafa Alcaide

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Els Reis presidiran aquest dilluns a Còrdova l’acte d’entrega de les 24 Medalles d’Or al Mèrit en les Belles Arts corresponents a l’any 2017, atorgades, entre d’altres, a Luis Eduardo Aute, Chiquito de la Calzada (a títol pòstum), José Luis Perales, Hombres G, Juan Echanove, Lolita i Andy García.

La concessió d’aquestes medalles va ser acordada pelGovern de Mariano Rajoy en la seva reunió del 22 de desembre del 2017, i Felip VI i Letizia faran entrega de les distincions en un acte que tindrà lloc al Palacio de la Merced de la capital cordovesa. Els Reis estaran acompanyats pel president de la Junta d’Andalusia, Juan Manuel Moreno, i el ministre de Cultura, José Guirao.

Amb aquest guardó es distingeixen persones i entitats que han destacat en el camp de la creació artística i cultural o han prestat notoris serveis en el foment, desenvolupament o difusió de l’art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic.

Premiats

Els guardonats són els cantautors Luis Eduardo Aute i José Luis Perales, la cantant i actriu María Dolores González Flores (Lolita) i la bailaora Eva Yerbabuena. A títol pòstum s’entregaran a l’humorista Gregorio Esteban (Chiquito de la Calzada) i al torero Dámaso González. Rebran igualment la medalla els integrants dels conjunts musicals Hombres G i Maná, els actors Andy García i Juan Echanove, l’actriu María Luisa Merlo, el cuiner José Andrés Puerta, l’humorista gràfic Andres Rábago (El Roto) i l’escriptor Jordi Sierra i Fabra.

La distinció va ser concedida també al director de fotografia José Luis Alcaine, el compositor Alberto Iglesias, el traductor literari Miguel Sáenz Sagaseta, el decorador Pasqua Ortega, la galerista Thessa Herold, la restauradora María Paz Navarro, la mecenes i promotora cultural María del Carmen Mateu i la paisatgista Consuelo Martínez-Correcher. Així mateix, la rebran la firma d’arquitectes Nieto Sobejano i el matrimoni de mecenes Óscar Alzaga i María Isabel Ruiz.

Agenda setmanal

Amb aquest acte de Còrdova, els Reis inicien una agenda setmanal durant la qual Felip VI rebrà dimecres a Madrid el Premi de la Pau i la Llibertat que atorga l’Associació Mundial de Juristes.

Notícies relacionades

Dimecres, junt amb Letizia, presidirà l’entrega delspremis nacionals d’investigació 2018, i a la tarda rebrà al Palau de la Zarzuela l’Alt Representant de l’ONU per al’Aliança de Civilitzacions, Miguel Ángel Moratinos.

Felip VI protagonitzarà diverses audiències divendres, i dissabte la reina farà entrega de la bandera nacional al Regiment d’Infanteria Nápoles número 4 de paracaigudistes en la seva base de Paracuellos del Jarama (Madrid).