ESTRATÈGIA ELECTORAL

Podem aposta per centrar les eleccions en la qüestió social

Davant d'un escenari acaparat per la qüestió catalana, els morats pretenen parlar de "les coses de menjar"

Els d'Iglesias preparen un 'tour' per tot Espanya per presentar els seus candidats al Congrés i al Senat

zentauroepp45871201 rueda de prensa de podemos181112115455

zentauroepp45871201 rueda de prensa de podemos181112115455

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El tret que dona inici a la cursa electoral ja s’ha sentit en tot l’escenari polític espanyol i Podem sembla no voler quedar-se enrere en una intensa lluita que tindrà com a primer assalt unes eleccions generals, el 28 d’abril, i un segon 'round’, el 26 de març, amb els comicis europeus, autonòmics i locals. Per fer front a les urnes, els d’Iglesias pretenen posar el focus sobre "les coses de menjar" i intentar evitar que el conflicte català sigui el centre de la campanya electoral, com va passar en els comicis andalusos. 

"Cal mirar més enllà de la situació territorial, independentment del rèdit electoral", ha assegurat Noelia Vera, coportaveu del Consell de Coordinació del partit. Aquesta actitud s’assembla a la tàctica feta servir per Endavant Andalusia(coalició formada per Podem i IU), que va centrar el seu discurs en temes autonomistes mentre que la resta de forces van fer bandera dels seus posicionaments sobre Catalunya. "Davant un escenari d’absoluta confrontació, la nostra poció és millorar la vida de la gent", ha afirmat aquest dilluns. 

Notícies relacionades

Per traslladar aquest objectiu a la realitat, la formació morada ha decidit que sigui la cúpula del partit la que agafi les regnes de la direcció de campanya. Una funció que fins als últims comicis solia recaure sobre Íñigo Errejón, actualment candidat per Más Madrid a l’Assemblea madrilenya. No obstant, Errejón continua formant part del consell de Coordinació de Podem, com indica la pàgina web del partit. 

Una de les primeres decisions de campanya ha sigut posar en marxa, "pròximament", una ruta "per tot el país" per presentar els seus candidats per alCongrés dels Diputats  i per alSenat. A més, miraran de traslladar als inscrits quin és el seu projecte de país, que passa per desemblanquinar els conflictes territorials, però, sobretot, per "posar el focus en els drets socials".