AVANÇAMENT ELECTORAL

Podem, el vot "més útil" contra la dreta

Montero apel·la a "fer més fort el bloc de la moció de censura"

Iglesias no tornarà de la seva baixa per paternitat fins a finals de març

zentauroepp40197211 madrid  20 09 2017  politica  sesi n de control al gobierno 180519185120

zentauroepp40197211 madrid 20 09 2017 politica sesi n de control al gobierno 180519185120 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El fracàs delsPressupostos Generals de l’Estat marcava el punt final de la legislatura. Així de clar ho tenien a Podem i només han tardat dos dies a confirmar-ho. Amb la data del 28 d’abril ja arrodonida al calendari per celebrar els comicis, la ‘número dos’ de Podem, Irene Montero, es va llançar aquest divendres a demanar el recolzament dels ciutadans. L’estratègia de la dirigent morada sembla senzilla, erigir-se en "el vot més útil" per frenar la dreta formada pel PPCs i Vox.

Malgrat insistir que estan preparats per fer front a la batalla a les urnes, en la formació que lideraPablo Iglesiassón conscients que no podran fer tota la feina ells sols. Un pacte postelectoral amb elPSOEes preveu més que necessari per formar una majoria parlamentària. Pot ser que fins i tot ni així surtin els números. Per això, Montero va instar a “fer més fort elbloc de la moció de censura”. No sense abans explicar que qualsevol aliança després de les eleccions es farà entorn de “polítiques concretes” que millorin la vida de la gent. El que sí que ha descartat és formar part de qualsevol pacte en què intervingui Cs.  Una negativa que Montero va defensar pel matísd’"extrema dreta" que ha adquirit el partit d’Albert Rivera

La dirigent de Podem va deixar veure que un dels pilars sobre el qual estructuraran la campanya electoral serà fer gala de les mesures socials "arrencades" a l’Executiu de Sánchez. Per a això, Montero va intentar evitar que els socialistes s’arroguin el mèrit d’unscomptes públicsque, segons diu, són els “més socials de la història”.  El Govern “mai hauria arribat tan lluny” sense l’impuls d’Units Podem, va deixar clar. 

A l’espera d’Iglesias

Notícies relacionades

L’avançament electoral agafa Podem amb el seu líder de baixa per paternitat. No obstant, Montero vaaclarir qualsevol dubtesobre la possibilitat que Pablo Iglesias interrompi la cura dels seus fills per tornar abans. Així, el candidat morat a la presidència del Govern tornarà a la vida política a finals de març per encarar l’últim mes abans d’acudir a les urnes. 

Per la seva banda, IU, companya de coalició de Podem, han posat en marxa la maquinària del partit per construir les candidatures al Congrés i al Senat així com el programa polític que defensaran. "Ens bolcarem a mobilitzar i atraure el vot a l’esquerra", han assegurat fonts de la direcció.