AFARTAMENT

Consuelo Ordóñez demana a Casado que no utilitzi les víctimes d'ETA per fer campanya

La germana del regidor del PP assassinat per la banda terrorista exigeix que se'ls deixi de manipular i al·lega que hi ha "moltíssims" altres temes per fer política

zentauroepp41612370 consuelo ordez190215090412

zentauroepp41612370 consuelo ordez190215090412 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Consuelo Ordóñez, germana del regidor del PP de Sant Sebastià assassinat per ETA, Gregorio Ordóñez, i presidenta del Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme (Covite), ha exigit al líder del PP, Pablo Casado, que deixi d’utilitzar les víctimes de la banda per "fer campanya".

Ordóñez, que ha fet aquestes declaracions a 'El País’,ha esclatat després que Casado tornés, ahir dijous, a identificar els independentistes catalans amb els terroristes. Si el 7 de febrer el líder popular va considerar que l’agenda de Catalunya és "l’agenda d’ETA", ahir va acusar el president del Govern, Pedro Sánchez, de patir la "síndrome de la T-4", en al·lusió a l’atemptat a Barajas que va causar la mort d’una persones i va posar punt final a la negociació entre l’Executiu espanyol i la banda terrorista.

Segons Casado, la caiguda dels Pressupostos Generals de l’Estat , després de "tota aquesta cerimònia de negociació amb els independentistes" recorda aquelles negociacions. "Quan hi va haver l’atemptat, el Govern va sortir ràpidament a dir que es trencava la negociació i al cap de dos dies, Eguiguren va continuar negociant. Ara els ministres han tornat a dir que donen un cop de porta als independentistes, però ja no cola", va dir el conservador durant un acte a Lugo.

Notícies relacionades

La presidenta de Covite ha considerat que tenen "moltíssims temes per fer política" al marge del terrorisme i ha demanat a Casado que no "grapegi" ni "manipuli" les víctimes. "Zapatero no ens va trair ni ens va enganyar. Va demanar l’aval del Congrés per negociar amb ETA i el Congrés l’hi va donar. Tota la vida s’ha negociat amb ETA. En aquest tema haurien d’estar tots molt calladets", ha afegit.

Així mateix, Ordóñez ha declarat que se sent dolguda per la comparació entre la negociació amb ETA i amb els independentistes. Segons el seu parer, "no té res a veure una cosa amb l’altra" i l’únic que fa el PP al comparar-les és "banalitzar" i "frivolitzar" la violència etarra.