acte amb feijoó la vigília de l'anunci

Casado reclama a Sánchez un 'superdiumenge' electoral el 26-M i fa pujar la pressió sobre Ciutadans

El PP demana saber si hi hauria un altre "pacte de l'abraçada" entre els de Rivera i el PSOE

undefined43923675 graf6104  la coru a  23 06 2018   el candidato a la presiden180623150755

undefined43923675 graf6104 la coru a 23 06 2018 el candidato a la presiden180623150755 / Cabalar

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del PP, Pablo Casado, ha instat aquest dijous Pedro Sánchez a convocar eleccions anticipades per al 'superdiumenge' del 26 de maig i ha fet pujar la pressió sobre Ciutadans en la seva carrera contra el tripartit de dretes. Segons el líder popular, és precís saber –en al·lusió a Albert Rivera– si hi hauria algun partit disposat a reeditar "el pacte de l’abraçada", com es denomina l’acord assolit el 2016 entre el PSOE i Ciutadans.  

D’aquesta manera, el PP pressiona l’Executiu perquè esculli el 26 de maig, amb l’argument expressat per Dolors Montserrat que hi hauria un "estalvi de 200 milions d’euros per als espanyols". "Seria un disbarat que hi hagués unes eleccions a l’abril i vint-i-tants dies després unes d’autonòmiques i municipals", ha arribat a dir Carlos Floriano.

Amb Feijoó i de precampanya

En la seva visita a Galícia, el líder popular ha apuntat que, independentment del que decideixi el cap de l’Executiu, "la seva fugida ha acabat. Ha fet especial èmfasi, a més, que el que ha passat amb els infructuosos pressupostos generals és una "moció de censura de facto".

Notícies relacionades

A la tarda, Casado i el líder gallec del PP, Alberto Núñez Feijóo, tenen un acte junts, just la vigília del dia que el president del Govern, Pedro Sánchez, anunciarà la data de les probables eleccions anticipades. Tots dos parlaran sobre "la unitat d’Espanya", una de les banderes electorals del partit de Génova 13 i que també va ser mantra de la concentració de Colón de diumenge passat, en la qual es va produir la foto dels populars, Ciutadans i Vox. Precisament, Casado va recalcar ahir que, una vegada es convoquin eleccions generals, exigirà a Sánchez que es comprometi públicament a no pactar amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

Malgrat que el PP no sap si hi haurà eleccions a l’abril o més endavant, Casado ja té planificada la seva agenda dels pròxims mesos amb una intensa agenda de precampanya que inclou més de mig centenar d’actes abans de Setmana Santa. Aquest dijous Casado visita Lugo, Orense, Pontevedra i Vigo. Divendres té previst viatjar a Sòria i dissabte a Osca i Saragossa. El president del PP vol fer una campanya "en positiu" que "enamori" els exvotants del PP. "El Partit Popular és un partit integrador i moderat. Som la millor garantia de futur per a Espanya", segons la seva opinió.