Segon dia del viatge d'Estat

Els Reis reten homenatge a Hassan II i Mohamed V al seu mausoleu, a Rabat

Han dipositat unes corones i la bandera espanyola a les tombes, i la reina Letizia hi ha acudit amb un vel

reyes-de-espaa-mausoleo / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Els reis Felip i Letizia han retut homenatge aquest dijous alsreis Mohamed V i Hassan IIal Mausoleu de Rabat, on estan enterrats, a l’inici del segon dia de la seva visita d’Estat al Marroc.

Els Reis han dipositat unes corones amb la bandera espanyola i la llegenda "SSMM els Reis d’Espanya" a les tombes, situades en un edifici d’estil clàssic marroquí construït als anys 60. Com correspon per protocol, la reina Letizia hi ha acudit amb un vel per cobrir-se el cap.

Els Reis han estat acompanyats en l’acte pels ministres de Cultura, Interior i Indústria, José GuiraoFernando Grande Marlaska i Reyes Maroto.

La jornada tindrà com a fita principal la constitució del Consell Econòmic Marroc-Espanya en una sessió presidida pel cap de l’Estat. Serà en aquest acte en què Felip VI pronunciarà el seu primer discurs en aquest viatge, que va començar aquest dimecres amb els actes més institucionals i els gestos de benvinguda a càrrec del rei Mohamed VI i la família reial alauita.

Fites

Després de l’homenatge als monarques marroquins aquest matí, la reina Letizia s’ha desplaçat a la localitat costanera de Salé, on visitarà l’Escola de la Segona Oportunitat. Allà mantindrà una trobada amb nens i joves que estan en acollida i que realitzen cursos de reinserció i visitarà la residència, les aules i els tallers.

La següent fita serà a la residència de l’ambaixador d’Espanya, una audiència dels Reis a hispanistes i escriptors marroquins en llengua espanyola. Es tracta dels escriptors Abderrahman el-Fathi, Larbi el-Harti, Nisrin ibn Larbi i Aziz Tazi i els estudiosos Aziza Bennani, Fatiha Benlabbah, Mohamed Abrighach, Mustapha Adila, Ahmed Benramdane, Hossain Bouzineb, Abdellatif Limami, Ahmed Mgara i Raissouni Khalid.

Notícies relacionades

El Marroc té la segona xarxa més extensa del’Institut Cervantes (un total de 12, entre centres pròpiament dits i aularis) i una xarxa d’11 escoles i instituts espanyols amb molt prestigi al país. A Espanya hi estudien cada any 5.000 universitaris marroquins, i la voluntat és augmentar aquesta xifra.

Per la seva banda, el ministre d’Afers Exteriors, la UE i Cooperació, Josep Borrell, tindrà una reunió bilateralamb el seu homòleg, Nasser Bourita, i la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, un esmorzar de treball amb els empresaris espanyols al Marroc".