POSSIBLE AVANÇAMENT ELECTORAL

Els Reis d'Espanya van arribar a Rabat i van ser rebuts pel rei Mohamed VI

El monarca continua amb total normalitat l'agenda que tenia prevista

A Felip VI li correspondria firmar el decret de dissolució de les Corts Generals

zentauroepp41407380 el rey felipe vi durante su mensaje de navidad              181222192650

zentauroepp41407380 el rey felipe vi durante su mensaje de navidad 181222192650 / BALLESTEROS

1
Es llegeix en minuts
EFE / EP

El rei Felip VI i la reina Letícia han arribat aquesta tarda al Marroc per iniciar la seva primera visita d’Estat i van ser rebuts a la seva arribada a l’aeroport de Rabat-Salé pelrei Mohamed VI.

Mohamed VI estava acompanyat del seu fill, el príncep hereu Moulay Hassan, de la seva filla Lalla Khadija i de tots els seus germans, el príncep Moulay Rachid i les princeses Lalla Meryem, Lalla Asma i Lalla Hasna. 

Notícies relacionades

El monarca continua amb total normalitat l’agenda que tenia prevista i ha arribat al regne alauita. A Felip VI li correspondria firmar el decret de dissolució de les Corts Generals en cas que el president del Govern, Pedro Sánchez, decidís avançar les eleccions generals, però el Palau de la Moncloa ha fet saber que la decisió de Sánchez es donarà a conèixer després de la reunió ordinària del Consell de Ministre de divendres.

De fet, segons l’article 115 de la Constitució, el president del Govern, "amb una prèvia deliberació del Consell de Ministres, i sota la seva exclusiva responsabilitat, podrà proposar la dissolució del Congrés, del Senat o de les Corts Generals, que serà decretada pel Rei". El decret de dissolució fixarà la data de les eleccions.

Temes:

Felip VI