El PP busca el tripartit de dretes

Aposta per sumar un "front comú" amb Cs i Vox davant l'independentisme i el populisme

zentauroepp46181710 graf3637  murcia  08 12 2018  el presidente nacional del pp 181215185826

zentauroepp46181710 graf3637 murcia 08 12 2018 el presidente nacional del pp 181215185826 / CRISTOBAL OSETE

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos / Madrid

Pablo Casado preferiria que Pedro Sánchez apostés pel 'supermaig' i fes coincidir les generals amb les municipals, autonòmiques i europees, però no li importa haver d’afrontar-les a l’abril. I triaria aquesta data per estratègia, perquè fos un vot de censura general al PSOE en totes les institucions i també, afirma, per evitar als espanyols el "malbaratament" de "200 milions"que suposa, segons els seus càlculs, separar les dues convocatòries.

Notícies relacionades

Malgrat que l’evolució del PP enalgunes enquestes és negativadavant els seus competidors deCiutadansi Vox, la preocupació és limitada, ja que és amb ells amb qui es veu a la Moncloa. Casado va assegurar aquest dimecres, després de la caiguda delsPressupostos, que oferirà als electors ferun "front comú"amb AlbertRivera i SantiagoAbascal per frenar l’independentisme i el populisme. El líder dels conservadors aspira a poder reeditarel pacte a tres de la Junta d’Andalusia en algunes comunitats autònomes i també a l’Executiu central. En aquest context, va apuntar que confia que els electors sàpiguen veure que el seu partit "sap teixir aliances a dretes i esquerres" i no "divideix els espanyols".

El PP està preparat per tornar al Govern d’Espanya”, va exclamar el dirigent conservador abans d’anunciar que el primer que farà és “aplicar la Constitució” a Catalunya. Segons fonts del seu equip, té “molt clar quin 155 vol”. I no el preocupa que el PP pugui perdre la majoria absoluta que en aquests moments té al Senat, la Cambra que ha d’aprovar les mesures que s’inclourien en aquesta nova intervenció de la Generalitat de Catalunya. Casado confia, afegeixen aquestes fonts, que "Ciutadans entri amb molts senadors" i que el "PSOE que quedi després de la derrota de Sánchez" també l’acompanyi en el seu model de 155.